25 / 04 / 2024

Vatan Caddesi üzerindeki eski askeri alan imara açılacak!

Vatan Caddesi üzerindeki eski askeri alan imara açılacak!

Hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması" kapsamında, Vatan Caddesi üzerinde bulunan eski askeri alanın imar planlarını değiştiren teklifi onayladı.



İBB Meclisi, Vatan Caddesi üzerinde bulunan ve eskiden askerlik şubesinin bulunduğu arsa ile ilgili olarak Fatih Belediyesi'nin hazırladığı imar planı değişikliği teklifini görüştü.

Yaklaşık 700 metrekare büyüklüğünde olan ve imar planlarında "askeri alan" olarak görülen arsanın, 5 katlı "sosyal kültürel tesis alanı"na alınması teklifi görüşüldü. İmar planı değişikliği teklif dosyasında, Milli Savunma Bakanlığı'nın görüşü de yer aldı. Söz konusu arsa ile ilgili 10 yıl önce yapılmak istenen imar değişikliğine bakanlık sert tepki göstermişti.

Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, imar planı değişikliği ile ilgili olarak hazırlan İmar Komisyonu dosyasında bakanlığın görüşü özetle şöyle yer aldı:

Vatan Caddesi üzerindeki eski askeri alan imara açılacak!

"Konu hakkında yapılan inceleme neticesinde; söz konusu parselin Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli olduğu ve Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ... ile yürütülen ‘Kamu kurumlarına tahsisli olup atıl durumda bulunan Hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırması' çalışması kapsamında olduğu tespit edilmiştir. Bu itibarla, ‘Sosyal Kültürel Tesis Alanı' amaçlı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığından görüş alınmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir."

İBB Meclisi, söz konusu imar planı değişikliği teklifini oy çokluğuyla kabul ederken, İBB Planlama Müdürlüğü'nün aynı değişikliği üst ölçekli planlarda da yapması yönünde karar aldı. 


Geri Dön