20 / 04 / 2024

vatandaş 2b arsaları

vatandaş 2b arsaları

Tapu ve Kadastro ile ilgili hükümetin hazırladığı yeni yasa tasarısı ile birlikte orman vasfını kaybetmiş olan 2B vasıflı arazilerin zilyetlik hakları ortadan kaldırılıyor.

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

Türk vatandaşlığı için yapılan düzenleme suistimallerin önüne geçecek!

Yabancıların taşınmaz alımlarıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya göre arsalar üzerinde kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunması şartı getirildi. Yeni düzenlemeyi EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı değerlendirdi...

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış.

2B milli emlak rayiç bedel sorgulama!

Taşınmaz mallara sahip olan vatandaşların malları için alım satım yaparken rayiç bedel sorgulanıyor. İşte 2B milli emlak rayiç bedel sorgulama işlemleri...

Tahir Büyükakın'dan arsa uyarısı! 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükşehir Meclisi’nde yaptığı konuşmada arsalarını satmak isteyen vatandaşları, arsalarını satmamaları konusunda uyardı. 

Vatandaşla mülkiyet sorunları çözülecek!

Hazine ile olan mülkiyet sorunlarını çözmek isteyen vatandaşlara 16 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru hakkı tanındı. 2B arazileri ile Hazine’ye ait tarım arazilerini almak için süreyi kaçıran hak sahipleri başvuru yapabilecek....

İBB'den 2B arazileri için dolandırıcılık uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşları, 2B arazilerine kadastro işlemi başlatacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteyen kişilere karşı uyardı.

Murat Kurum: 2B sorununu mutlu sonla bitirdik!

Üsküdar Kirazlıtepe'de önemli açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yaklaşık 15 bin vatandaşımızı ilgilendiren 2B problemimizi halletmiş olduk" dedi.

Ataşehir'deki vatandaşların tapu sorununa çözüm aranıyor!

Ataşehir'in Örnek, Esatpaşa ve Aşık Veysel mahallelerinde arsaları bulunan ve tapuları TOKİ'ye geçen 800’e yakın vatandaşın tapu sorununa çözüm arandı.

2B arazi ödemeleri için son 3 gün!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, vatandaşların en geç 30 Kasım'a kadar başvuru ve ödemelerini yapmaları gerektiğini söyledi.

2B araziler için son şans!

Maliye Bakanlığı, 136 bin vatandaşın yararlanabilmesi ve 2B ile ilgili sorunların ortadan kaldırılabilmesi için ikici kez süre uzatımına gitti. 

Kahramanmaraş’ta tarım arazileri 2B olan vatandaşlardan tepki!

Kahramanmaraş’ta Onikişubat ilçesi Yenidemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar tarım arazilerinin 2B olarak gösterilmesine tepki gösterdi... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Ümraniye'mizdeki 2B arazilerinin tapusunu hak sahiplerine teslim ettik. Pazartesi itibarıyla tapusu olan vatandaşlarımız belediyemize inşaat ruhsatları için müracaatlarını yapabilirler." diye konuştu.

vatandaş 2b arsaları Haberi

vatandaş 2b arsaları


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin kadastro çalışmaları hızla sürdürülürken, kadastro işlemlerinin bitirilmesinin ardından 2B uygulamasına daha rahat ve hızlı bir şekilde geçilmesi de sağlanacak. Tapu ve kadastro ile ilgili hükümetin hazırladığı yeni yasa tasarısı ile birlikte de orman vasfını kaybetmiş olan 2B uygulamasına giren arazilere de zilyetlik hakkı da ortadan kaldırılıyor. Orman Genel Müdürlüğü'nün isteği sonucu yasaya konan bir madde ile 2B kapsamında olan arazileri 20 yıl boyunca ekip dikerek sahiplenme hakkı kazanan vatandaşların bu hakkı ellerinden alınacak. Böylece 2B arazileriyle ilgili olarak vatandaşların hak iddia etmeleri de ortadan kalkarken, daha geniş bir arazinin satışı gerçekleştirilerek daha fazla bir gelir de elde edilmiş olacak.


(Yeni...