19 / 04 / 2024

vaziyet planının tanımı

vaziyet planının tanımı

Bir projede mutlaka yer alması gereken vaziyet planı ne demektir? Vaziyet planı neye deniyor? Vaziyet planı nasıl çizilir? Vaziyet planı hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında detaylı olarak bulabilirsiniz..

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Euro alalım mı,? Euro 18 gün sonra böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar şimdiden planınızı yapın

Kritik 14 Mayıs seçimlerine 18 gün kaldı. Seçim öncesinde piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Özellikle euro yukarı yönlü hamlelerine devam ederken yatırımcılar ''euro alalım mı?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Euro 18 gün sonra böyle olacak! Şimdiden planınızı yapın.

Altın için resmen saat verildi! Şimdiden planınızı yapın Tüm gözler oradan gelecek haberde...

Altın fiyatları son günlerde yatırımcısını üzerken yatırımcılar ''altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunu n yanıtını merak ediyor. Düşüşe geçen altın fiyatları için resmen saat verildi! Şimdiden planınızı yapın Tüm gözler oradan gelecek haberde...

Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar uyarısı! Dolar borcu olanlar kımızı alarm! Acilen planınızı yapın

Dolar/TL kuru deprem sonrasında açılan borsa ile birlikte 19 TL'yi görürken Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar uyarısı geldi! Dolar borcu olanlar kımızı alarm! Acilen planınızı yapın.

Akbank'tan müşterilerine yönelik çok önemli açıklama! Akbank müşterileri acil baksın

Akbank'tan müşterilerine yönelik bir açıklama geldi. Banka, hayata geçirdiği önemli kampanyanın detaylarını müşterilerle paylaştı.

Dolarlarımızı bozduralım mı? İslam Memiş rakam verdi! Tarih açıkladı! 1 doları bile olanlar şimdiden planınızı yapın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş ''dolarlarımızı bozduralım mı?'' sorusunun yanıtını merak edenler için rakam verdi. Tarih açıkladı! Elinde 1 doları bile olanlar şimdiden planınızı yapın!

İslam Memiş '' rekora doymayan bir yıl olacak'' diyerek gümüş için rakam verdi! Gümüş yatırımcıları planınızı yapın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş ''rekora doymayan bir yıl olacak'' diyerek gümüş için rakam verdi. İşte gümüşte son dakika gelişmesi! Gümüş yatırımcıları planınızı yapın...

Geri sayım başladı! Ekonomist Selçuk Geçer'den bomba dolar açıklaması geldi! Planınızı şimdiden yapın!

Son dakika dolar kuru yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Doların kaderini belirleyecek olan kritik gelişme için geri sayım başlarken ekonomist Selçuk Geçer'den bomba dolar açıklaması geldi! Planınızı şimdiden yapın!

Nokia, PureBook Pro dizüstü bilgisayarını tanıttı! Fiyatını görünce çok şaşıracaksınız!

Nokia, MWC etkinliklerinde PureBook Pro dizüstü bilgisayarının tanıtımını gerçekleştirdi. Peki dizüstü bilgisayarın özellikleri neler?  Fiyat etiketi belli oldu mu? Ayrıntılar haberimizde...

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Ankara'nın Yeşil Şehir Eylem Planı anlatıldı! 

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte hayata geçirilecek Yeşil Şehir Eylem Planı'nı tanıttı. 

Türkiye, İsrail'in 3 bin 100 yeni konut inşa etme planını kınadı!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Yüksek Planlama Konseyinin önümüzdeki hafta Batı Şeria’daki çeşitli İsrail yerleşimlerinde 3 bin 100 yeni konutun inşasına onay verme planını kınadı.

vaziyet planının tanımı Haberi

vaziyet planının tanımı

Vaziyet planı ne demektir?


Vaziyet planı ne demektir merak ediyorsanız hemen cevaplayalım. Bir projede bulunan inşaat alanındaki tüm varlıkların yerinin gösterildiği ölçekli haritalara o projenin vaziyet planı deniyor. Vaziyet planında bina yeri,yol, yön durumu, ağaç, telefon direği, su ve elektrik hatları gibi özellikler belirtiliyor.



Vaziyet planı nasıl çizilir?


Vaziyet planı, kadastro müdürlüklerinden alınan aplikasyon krokisi, ilgili idaresinden tasdikli kotlu kroki ve 1/1000 olcekli imar plani paftalarindan (ilgili idareden alinacak imar durumu) yararlanılarak çiziliyor. Vaziyet planı çizilirken plan sartlari ve imar mevzuati da dikkate alınıyor. Projenin büyüklüğüne ve elde edilen bilgi paftalarının ölçeğine göre 1/200, 1/2000 ve 1/500 ölçekleri de kullanılabiliyor.



Vaziyet planında bulunması gereken bilgiler


- Tanımlı röper noktası

- Eğim

- Yaya taşıt ilişkisi

- Yotlar(özellikle çatı)

- Çatı gösterimi

- Yakın çevre düzenlemesi

- Yönler, hakim rüzgar

- Toplam...