19 / 04 / 2024

Vedat Arslan konut satış rakamları

Vedat Arslan konut satış rakamları

AREMAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yüksek faize rağmen satışlardaki hareketlilik sürüyor. Açıklanan rakamlar, konut yatırımının halen en güvenli liman olduğunu ve olmaya da devam edeceğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Konut sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yaşanan fiyat artışlarına değinen Vedat Arslan, konut sektörünü 2022'de nelerin beklediğine de değindi.

Vedat Arslan: Pandemi öncesi konut satış rakamlarına döndük!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanan konut satış istatistiklerini masaya yatıran Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi öncesi satış rakamlarına dönüldüğünü dile getirdi. 

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Arslan: Ticari gayrimenkulde ivme yukarı doğru!

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 2023 yılı gayrimenkul sektörüne dair değerlendirmelerde bulunarak 2024 yılında piyasada neler beklendiğini açıkladı. 

2023'te Türkiye'deki her 100 konuttan sadece 3 adeti yabancılara satıldı!

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 2023 yılı gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Arslan'ın konut piyasasına dair açıklamaları...

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

Miva Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Kuruldu!

Miva Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'da İbrahim Maasfeh ve Vedat Arslan ortaklığında kuruldu!

Yabancıya konut satışı Haziran'da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde yabancılara konut satışını kaleme aldı. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? İşte ayrıntılar ve Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan'ın konuyla ilgili o yazısı...

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde inşaat maliyetlerini ve konut satışlarını kaleme aldı. H. Bader Arslan, yakın zamanda yeni konut satışlarının artışa geçeceğine ilişkin bir sinyal olmadığına dikkat çekti. 

Konut satışları rekora koşuyor!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde toplamda 133 bin 58 konut satıldı. Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan Nisan ayı konut satış istatistikleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Vedat Arslan: KDV indirimi doğru olsa da tekrar değerlendirilmeli!

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek konutta KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Vedat Arslan'ın o açıklamaları...

Konut satışları bize ne diyor?

Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Arslan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı konut satış rakamlarına değinerek, sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Rusya-Ukrayna savaşı MIPIM’i nasıl etkiledi?

Türkiye’nin 150’den fazla sektör profesyoneli ile temsil edildiği ve merakla beklenen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na katılan Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan fuarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Arslan'ın o açıklamaları...

Vedat Arslan: Konut yatırımı halen en güvenli liman!

AREMAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yüksek faize rağmen satışlardaki hareketlilik sürüyor. Açıklanan rakamlar, konut yatırımının halen en güvenli liman olduğunu ve olmaya da devam edeceğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Yabancıya konut satışları 2022'de katlanacak!

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Aralık 2021 konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Yaşanan fiyat artışlarına değinen Vedat Arslan, yabancı satışının bu sene katlanacağını belirtti.

Vedat Arslan konut satış rakamları Haberi

Vedat Arslan konut satış rakamları

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen Ocak ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Merakla beklenen rakamlara göre, konut satışları, Ocak 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 25,1 arttı ve 88 bin 306 şeklinde oldu. 

'Satışlar turizm sezonunda katlanabilir'

Konut satış istatistikleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, “İç piyasada hedeflenen istikrarlı hareketliliğin devamı adına, faiz indiriminin yanı sıra gider kalemlerinin de kontrol altına alınması gerekiyor. Özellikle yeni ev sahibi olacaklara cazip kredi modellerinin sunulması şart zira yatırımcı da peşinat bulmakta zorlanıyor. Konuta yatırımı destekleyici sosyal düzenlemelerle yaşanması muhtemel zorlu senaryolara karşı hazırlıklı olabiliriz” dedi.

Açıklanan resmi verilere göre, ülke genelinde ilk el konut satış sayısı, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen Ocak 2022'de bir önceki senenin...