24 / 04 / 2024

vekalet verirken nelere dikkat edilmeli

vekalet verirken nelere dikkat edilmeli

Özellikle Türkiye dışında oturan ve yaşlı insanlara ilişkin sahte vekalet kullanılarak yapılan taşınmaz satışlarında yükseliş kaydedildi. Hukuk sektöründen temsilciler bu satışlara engel olmak amacıyla web tapuya “ben gelmeden işlem yapılamaz” beyanı yazılması tavsiyesinde bulundu.

Yüzde 25 zam sınırı varken evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri dikkat!

Kiralar getirilen yüzde 25 zam sınırı sebebiyle anlaşmazlıklar büyüyor. Konut yatırımı yapıp kira getirisi elde etmek isteyenler nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki yüzde ev sahipleri, evlerini kiraya verirken neleri gözden kaçırmamalı?

Borç verirken nelere dikkat edilmeli? Bunu yapan parasını geri alamıyor!

Borç para verirken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Eğer bazı adımları izleyerek borç para vermenin sevdiklerinizle kurduğunuz ilişkileri olumsuz etkilemesini önleyebilirsiniz. Peki, borç verirken nelere dikkat edilmeli?

Miras kalan gayrimenkullerde vekalet verirken nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkuller için davalarda nasıl vekaletname verileceğini yazdı. 

Emlak ilanı verirken nelere dikkat edilmeli?

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, internet ortamında gayrimenkul ilanı verirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Tahir Köstek, satılık veya kiralık gayrimenkul afişlerinin görselli olması gerektiğini, kullanılan görsellerinde kaliteli olması gerektiğini söyledi.

Devremülk yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'de çok sayıda vatandaş yatırım amaçlı devremülk alıyor. Fakat çoğu zaman bu yatırımlar büyük mağduriyetle sona eriyor. Peki, devremülk alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Ev kiralayacaklar nelere dikkat etmeli?

Ev kiralamalarında dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunuyor. Peki ev kiralayacaklar nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Ev sahibi olma hayali ile yaşayan vatandaşlar ev alırken birçok hayati meseleyi gözden kaçırabiliyor. Peki ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Konut kredisi çekecekler nelere dikkat etmeli?

Konut kredisi çekecek kişilerin dikkat etmesi gereken unsurlar bulunuyor. Peki bunlar neler? Konut kredisi çekecekler nelere dikkat etmeli? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmeli?

Acele bir şekilde verilen karar ile okumadan imzalanan kira sözleşmeleri sonrasında kiracının kabusu oluyor. Peki kira sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmeli?

Sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmeli? Sitede iş yeri açarken sadece kat maliklerinin muvafakatnamesi yeterli mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Konut kredisi alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarının hızla tırmandığı şu günlerde vatandaşların imdadına konut kredisi yetişiyor. Peki, konut kredisi nasıl alınır? Konut kredisi alırken nelere dikkat edilmeli?

Site toplantılarında vekalet sınırı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartmanlarda yapılan toplantılar için vekalet sayısında sınır olup olmadığı sorusu soruldu.

Konut yatırımı yaparken nelere dikkat etmek gerekir?

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller; konut yatırımı yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

vekalet verirken nelere dikkat edilmeli Haberi

vekalet verirken nelere dikkat edilmeli

Son zamanlarda özellikle tapu kurumlarında sahte vekaletler aracılığıyla gerçekleştirilen işlemlerde artış kaydedilirken, bundan en çok yurt dışında oturan yaşlıların etkilendiğine dikkat çekiliyor. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve bu konu çerçevesinde tedbir olması için e-Devlet aracılığıyla bütün tapuların üzerine kişilerin, kendileri gitmeden işlem yapılmaması beyanını koyulmasını tavsiye etti.

Tapularda bu şekildeki işlemlerin önemli bir bölümünün önlendiğine dikkat çeken Kiraz, “Ama gözden kaçanda oluyor. Daha çok yurt dışında yaşayan yaşlı kişiler hedef oluyor. Bu beyan konulursa vekaletle işlem yapılamıyor” açıklamasında bulundu.

Kiraz, sahte vekaletnameyle satışı yapılan 3’üncü kişiden yolsuz tescil aracılığıyla tapunun yeniden sahibine geçebildiğine , fakat o kişinin satış yapması ve iyi niyetli olması durumunda ise alınamadığına vurgu yaptı.

“Emlak vergisi öderken öğreniyorlar”

Tapu Müdürlükleri özelinde...