20 / 04 / 2024

Vekaletsiz iş görmede ehliyetsizlik

Vekaletsiz iş görmede ehliyetsizlik

Vekalet söz konusu olmadan, bir kimsenin başka bir kimsenin hukuk alanına müdahale etmesi olarak ifade edilen vekaletsiz iş görme nedir? Vekaletsiz iş nasıl görülür? İşte yanıtı...

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

Sanayicilerde ‘EYT’ endişesi! İşgücü kaybı ve yüklü tazminat ödemeleri sanayicileri zorlayacak!

EYT düzenlemesi çalışanlar açısından memnuniyet verici olsa da sanayiciler bu düzenlemenin yaratacağı sorunlar nedeniyle oldukça endişeli. Hem yüklü tazminat ödemeleri hem de nitelikli iş gücü kaybı sanayicileri kara kara düşündürüyor.

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği güncellendi! 2023 mazot gübre ödemesi ne zaman, kaç lira? Hemen siz de bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan nakdi mazot ve gübre desteği ile kırsal kalkınma destekleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği güncellendi! 2023 mazot gübre ödemesi ne zaman, kaç lira? Hemen siz de bakın!

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Borsada yaşananlar AK Partili ünlü ismi çileden çıkardı! Bu kişi görevden alınmalı!

Borsa İstanbul’da depremin ardından yaşananlara tepkiler artarken duruma isyan edenlerin arasına AK Partili ünlü bir isim de katıldı. Peki, “Bu kişi görevden alınmalı” diyen ünlü siyasetçi kim ve yaptığı paylaşımla kimi işaret etti?

İş güvenlik malzemeleri ne kadar? Bauhaus 24 Ocak 2023 fiyat listesi…

İş güvenlik malzemeleri ne kadara satılıyor. İnşaat ekipmanları içerisinde en önemli ürün kalemlerine sahip olan iş güvenliği malzemeleri fiyatları Bauhaus’ta ne kadar. İşte 24 Ocak 2023 fiyat listesi…

Memurların beklediği gün geldi! Hesaplar peş peşe kontrol ediliyor! Bakmayanlar hemen baksın!

Memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi çattı. Temmuz ayında yasalaşan 3600 ek gösterge düzenlemesi ile hesaplar dolmaya başladı. İşte detaylar!

Yurt içinde 2 milyon 777 bin kişi göç etti! En az göç alan Ardahan, en az göç veren Bayburt!

Türkiye’de 2021 yılında toplam 2 milyon 777 bin kişi göç ederken, en çok göç alan ve en çok göç veren il İstanbul oldu.

ABD'de açıklanan işgücü piyasası verileri FED'in faiz kararını güçlendirdi

ABD'de istihdam verileri haziranda beklenenden fazla arttı. Ülkede tarım dışında kalan işgücü piyasasında istihdam haziranda 372 bin kişilik artış gösterdi. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,6'da kaldı. Açıklanan rakamlar FED'in fazi artırmaya olan görüşünü güçlendirdi.

Kule Otelcilik Konaklama Ve Turizm İşletmeciliği Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Kule Otelcilik Konaklama Ve Turizm İşletmeciliği Gıda Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda Umut Yerşen tarafından kuruldu.

Dolardaki yükselişi görenler gözlerine inanamıyor! Flaş son dakika dolar kuru 8 Haziran 2022

Dolar kuru haftanın üçüncü işlem gününde de yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Dolardaki yükselişi görenler gözlerine inanmıyor. Dolar bugün kaç TL? Dolar bugün ne kadar? İşte flaş son dakika dolar kuru 8 Haziran 2022...

İstanbul'un merkezinde kaçış başladı! Kiralar uçtu, şehir içi göç arttı!

Ev kiralarındaki yükseliş, Nisan ayında yeni bir rekora imza atarken şehir içi göç dalgasının da hızlandığı görüldü. Yaşadığı merkezden daha uygun fiyatlı çeper ilçelere taşınanlar ve merkezde kendi konutunu daha yüksek kiraya vererek çeperlerde oturmayı seçenler bulunuyor. 

Vekaletsiz iş görmede ehliyetsizlik Haberi

Vekaletsiz iş görmede ehliyetsizlik

Vekaletsiz iş görme nedir?

Vekaletsiz iş görme; vekalet söz konusu olmadan, bir kimsenin başka bir kimsenin hukuk alanına müdahale etmesi olarak ifade ediliyor. Vekaletsiz iş görmenin hukuki boyutu Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor.


Vekâletsiz İşgörme

A. İşgörenin hak ve borçları

I. İşin görülmesi

MADDE 526- Vekâleti olmaksızın başkasının hesabına işgören, o işi sahibinin menfaatine ve varsayılan iradesine uygun olarak görmekle yükümlüdür.


II. Sorumluluk

MADDE 527- Vekâletsiz işgören, her türlü ihmalinden sorumludur. Ancak, işgören bu işi, işsahibinin karşılaştığı zararı veya zarar tehlikesini gidermek üzere yapmışsa, sorumluluğu daha hafif olarak değerlendirilir.


İşgören, işsahibinin açıkça veya örtülü olarak yasaklamış olmasına karşın bu işi yapmışsa ve işsahibinin yasaklaması da hukuka veya ahlaka aykırı değilse, beklenmedik hâlden de sorumlu olur. Ancak, işgören o işi yapmamış olsaydı bile, bu zararın beklenmedik hâl sonucunda...