23 / 04 / 2024

Venezuela ile Türkiye arasındaki iş birliği

Venezuela ile Türkiye arasındaki iş birliği

İki ülkenin anlaşma yapması halinde petrol karşılığında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bu ülkede konut yapacak. Venezuela’nın en az 1 milyon yeni konuta ihtiyacı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, hedefin her yıl 100-150 bin civarında yeni konut yapmak olduğuna dikkat çekiyor.

Egea yepyeni kasası ile Türkiye pazarına giriyor! 

Türkiye'de en çok tercih edilen araba modeli olan Fiat Egea, yeni kasası ile Türkiye’ye gelecek. Marka tarafından yapılan açıklamada Fiat Egea, yeni kasası ile Türkiye'de yollara çıkmaya hazırlanıyor. En çok satan sedan otomobil markası olan Fiat Egea, yeni kasası ile yollarda boy gösterecek.

Honda açıkladı! Honda CR-V, hibrit teknolojisi ile Türkiye’de görücüye çıkıyor...

Geliştirilmiş hibrit sistem teknolojisi ile tasarlanan Honda'nın en çok satan modelleri arasındaki CR-V, Türkiye'de 3 milyon Türk Lirası fiyat ile satışa sunulduğu kaydedildi. Markanın tek donanım ve tek motor seçeneğine sahip CR-V'in yaklaşık 750 adet satılması beklendiği açıklandı. İşte ayrıntılar

Çin devreden çıktı, 1 milyon çiftçi ile Türkiye açığı kapatacak!

Çin’in meyve üretim alanlarını pirinç üretimine ayırması ile piyasada boşluk oluştu. Meyve suyu endüstrisinde Türkiye’ye talebin arttığını belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği Başkanı Ozan Diren, “Bu yıl 500 milyon dolarlık ihracata ulaşacağız” dedi.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de 'fabrika çıkışlı ikinci el araç' satışını başlatıyor!

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de "fabrika çıkışlı ikinci el araç" satışına imza atıyor. Buradan çıkan ikinci el otomobiller 2 yıl garantiye sahip olacak. 

Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaştı! Uygun fiyatlı et satışı başlıyor!

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, kasaplara artık uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapılacak.

HONOR 70, Solo Cut Modu ile Türkiye’ye geliyor! Honor 70 kaç lira olacak. İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi

HONOR, Çin’de piyasaya çıkması ile birlikte ülkenin en çok satan cep telefonu haline gelen yeni modeli HONOR 70’i şimdi Türkiye pazarına sunuyor. Çığır açacak Solo Cut mod özellikleriyle öne çıkan HONOR 70, Sony IMX800 sensörünü dünyada ilk kez kullanan telefon olarak öne çıkıyor. Solo Cut modu aynı

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Türkiye ile ABD arasında kritik temas! Ana gündem maddesi ekonomi

ABD ile Türkiye arasında kritik bir temas gerçekleşecek. Yabancı basından alınan haberlere göre ABD Hazine ve Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun Türkiye’ye gelerek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşüleceği iddia edildi. 

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Hindistan ile Türkiye arasında inşaat sektörünün potansiyeli yüksek!

DEİK Türkiye-Hindistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez,  Hindistan ile Türkiye ticaretinde sağlık, gıda ve inşaat sektörlerinin potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Türkiye'de ortalama konut metrekare fiyatı 2 bin 329 TL!

Endeksa verilerine göre Mayıs ayı sonu itibarı ile Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 329 TL oldu...

Venezuela ile Türkiye arasındaki iş birliği Haberi

Venezuela ile Türkiye arasındaki iş birliği

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Petrol ve Madencilik Bakanlığı arasındaki tamamlayıcı anlaşma, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre Türkiye adına Turkish Petroleum International Company, Venezuela’daki rafineriden sağlanacak petrokoku rekabetçi bir fiyatla pazarlayıp satabilecek. Bu satıştan sağlanacak finansmanla Venezuela’daki mevcut liman ve taşıma sistemi iyileştirilecek. Venezuela ile yapılan söz konusu anlaşma ile iki ülke arasında 2011 yılında gündeme gelen konut karşılığı petrol ve petrol türevleri alım projesinin yeniden gündeme geleceği belirtiliyor. 


TOKİ KONUT YAPACAK

İki ülkenin anlaşma yapması halinde petrol karşılığında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bu ülkede konut yapacak. Venezuela’nın en az 1 milyon yeni konuta ihtiyacı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, hedefin her yıl 100-150 bin civarında yeni konut yapmak olduğuna...