28 / 03 / 2024

vergi istisnası 2022

vergi istisnası 2022

Hazine ve Maliye Bakanlığı 319 nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile memur, sözleşmeli ve işçilerin maaşlarından kesilmeyecek olan vergi istisnasını örnekler ile açıkladı.

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2022 yılı Aralık ayına kadar vergi ve prim borçları için yapılandırma geldiğini hatırlatarak 2024 yılı vergi affıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2024'te vergi affı mı çıkıyor? 

Vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin düğmeye basıldı! Gelir ve kurumlar vergisi artacak mı? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı’na talimat verdiği aktarıldı. Çalışmada ise ağırlıklı olarak şirketlere sağlanan vergi istisnası ve muafiyetler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Konteyner konut ithalatındaki vergi istisnası yıl sonuna kadar uzatıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Konteyner konut ithalatında sıfır gümrük ve ek gümrük vergisi istisnası resmen bu yılın sonuna kadar uzatıldı. İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! 2022 yılında 90 milyar lirayı aşkın gelir ve damga vergisinden vazgeçtik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçildiğini açıkladı.

2022'de vergi gelirlerinde rekor artış!  2022 vergi gelirleri ne kadar arttı?

Bu yılın ilk 11 aylık döneminde vergi gelirlerinde geçen yıla kıyasla yüzde 103 artış gösterdi. KDV ise ilk 11 ayda 522,4 milyar Türk Lirası’na ulaştı.

İşçilere vergi istisnası resmen başlıyor! Artık o ücretlerden vergi kesilmeyecek!

Türk müteahhitlerinin yurt dışında çalıştırdığı Türk işçileri için ödediği ücretlere vergi istisnası 1 Aralık günü başlayacak. Ücretlerden hiçbir vergi kesintisi yapılmayacak. İşte o vergi istisnası ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Vergi ve harçlara rekor zam geliyor! Pasaport ücreti, trafik cezaları ve ehliyet harcı tam bu kadar olacak!

Yeniden değerleme oranı 2022 yılı için yüzde 122,93 şeklinde belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi ve harçlara gelecek zamlar...

Milyonlarca vergi mükellefine şok! Daha az vergi ödemek için bunları yapabilirsiniz!

Milyonlarca vatandaş, 2022 yılındaki kazançları üzerinden beyanname vererek vergi ödeyecek. Elde ettikleri gelirleri üzerinden yıllık beyanname verecek olan kişiler, bir taraftan beyannameye yazabilecekleri masraflar da yapıyor. İşte gelir vergisi ile ilgili merak edilen detaylar...

‘Yemek bedeli vergi istisnası’ ne demek? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemek bedeli vergi istisnasına dair açıklamalarda bulunmuştu. Peki yemek bedeli vergi istisnası ne anlama geliyor? 2022 yemek parası vergi istisnası ne kadar oldu?

2022 vergi dilimleri güncellendi mi? 2022 vergi dilimleri nasıl olacak?

2022 vergi dilimleri güncellendi mi? 2022 vergi dilimleri nasıl olacak? soruları gündemde yer alıyor. İşte merak edilenler!

Pasaport harçları yükseldi mi? 2022 pasaport harçları ne kadar?

Yeni yılda bazı vergi ve harç tutarları zamlanacak.Peki 2022 pasaport harçları ne kadar? 2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

Araç alacak milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Elektrikli otomobillere ek vergi geliyor! 28 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Elektrikli otomobil ithalatında ilave gümrük vergisi yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükseltildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, elektrikli otomobil fiyatları ne kadar? İşte 28 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yemek ve yol ücretleri arttı! Temmuz 2022 yemek ve yol ücretleri ne kadar oldu?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, işçi ücretleri üzerinden işverenlere sağlanan gelir vergisi istisnalarında artış yapıldı. Günlük yol ve yemek ücretleri için işverenlere sağlanacak olan vergi istisnası tutarları güncellendi.

vergi istisnası 2022 Haberi

vergi istisnası 2022

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) yayımlamış olduğu 319 nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile memur, sözleşmeli ve işçilerin her ay aldığı maaşlarından kesilmeyecek vergi istisnasını örnekler ile açıklamıştı.

Memurlarnet'te yer alan habere göre; Bu Tebliğ'deki bilgilere göre 2022 yılında asgari ücretlilerden vergi alınmayacağı ve diğer çalışanlardan aynı oranda vergi alınmayacağı öngörüldüğünden, Tebliğ Ağustos ayından itibaren diğer çalışanlar için istisna tutarını artırıyor. Bu, aşağıdaki tabloda açıkça görülmektedir.

Örnek: İşverenin (I) işyerinde çalışan Bay (İ)'nin 2022 yılı brüt ücreti 8.000 TL'dir. Bay (İ)'ye herhangi bir ödeme yapılmaz ve Bay (İ)'nin bunun dışında herhangi bir kesintisi yoktur. 193 sayılı Kanunun 63 üncü maddesine göre sigorta primi kesintisi yapılır.

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:319!

İşçi ve işverenler dikkat! 638 Lira...