25 / 04 / 2024

Memur, sözleşmeli ve işçiye büyük Ağustos sürprizi!

Memur, sözleşmeli ve işçiye büyük Ağustos sürprizi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 319 nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile memur, sözleşmeli ve işçilerin maaşlarından kesilmeyecek olan vergi istisnasını örnekler ile açıkladı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) yayımlamış olduğu 319 nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile memur, sözleşmeli ve işçilerin her ay aldığı maaşlarından kesilmeyecek vergi istisnasını örnekler ile açıklamıştı.

 

Memurlarnet'te yer alan habere göre; Bu Tebliğ'deki bilgilere göre 2022 yılında asgari ücretlilerden vergi alınmayacağı ve diğer çalışanlardan aynı oranda vergi alınmayacağı öngörüldüğünden, Tebliğ Ağustos ayından itibaren diğer çalışanlar için istisna tutarını artırıyor. Bu, aşağıdaki tabloda açıkça görülmektedir.

 Memur, sözleşmeli ve işçiye büyük Ağustos sürprizi!

Örnek: İşverenin (I) işyerinde çalışan Bay (İ)'nin 2022 yılı brüt ücreti 8.000 TL'dir. Bay (İ)'ye herhangi bir ödeme yapılmaz ve Bay (İ)'nin bunun dışında herhangi bir kesintisi yoktur. 193 sayılı Kanunun 63 üncü maddesine göre sigorta primi kesintisi yapılır.

Memur, sözleşmeli ve işçiye büyük Ağustos sürprizi!

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:319!

İşçi ve işverenler dikkat! 638 Lira vergi muafiyeti olacak!

2022 yılı vergi rehberi!

Kripto paralara Fed engeli!

Dolar ve euroda son durum ne?

Altın fiyatlarında Fed depremi!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön