25 / 04 / 2024

Kripto paralara Fed engeli!

Kripto paralara Fed engeli!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Mart ayıda faiz yükselişine başlayacağı  beklentisi kripto para piyasasını da hareketlendirdi. Sabah saatlerinde 36 bin 250 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin’deki günlük düşüş yüzde 3 olarak gerçekleşti.



ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Mart ayıda faiz yükselişine başlayacağı  beklentisi kripto para piyasasını da hareketlendirdi. Son iki haftadır düşüş eğilimi sergileyen Bitcoin’de başlayan toparlanma şimdi sona erdi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklaması öncesi 38 bin doları aşan olan Bitcoin, açıklamadan sonra 36 bin dolar seviyelerine geriledi. Sabah saatlerinde 36 bin 250 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin’deki günlük düşüş yüzde 3 olarak gerçekleşti.

Kripto paralara Fed engeli!

Bitcoin geçen Kasım'da 69 bin dolarla bütün zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış, bu hafta başında ise 33 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişti. 

Bitcoin’deki son haftalarda meydana gelen değer kaybı, Rusya ve batılı güçler arasındaki gerilimin risk iştahını azaltması ve Fed’in sıkılaştırma sinyalleri sebebiyle yaşanmıştı. Dipten yapılan alımlarla piyasa bir miktar toparlanma gösterse de uzmanlar işlem hacminin ve risk iştahının hâlâ düşük olduğuna dikkat çekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön