27 / 04 / 2024

Pandemide kripto paralara olan ilgi katlandı!

Pandemide kripto paralara olan ilgi katlandı!

Kovid-19 salgını süresinde özellikle, kısmen insanların daha fazla zamanı olması nedeniyle, kripto paralara olan ilgi katlandı. Kripto para birimine yatırım gerçekleştirenlerin yüzde 72'si salgın esnasında kripto paraya daha fazla yatırım yaptıklarına vurgu yaptı.



Kovid-19 salgını süresinde özellikle, kısmen insanların daha fazla zamanı olması nedeniyle, giderek daha fazla insan yatırım, kripto para birimleri, fintek ve daha fazlasını konuşmak ve öğrenmek için Twitter'ı tercih etti. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu konuşmaların doğasının daha iyi anlaşılması amacıyla Twitter; İngiltere, İspanya, Fransa ve Almanya'daki finansla ilgili Twitter sohbetlerini analiz etmek için Brandwatch ve Sparkler ile ortaklık başlattı.

Pandemide kripto paralara olan ilgi katlandı! 

Twitter tarafından açıklanan rakamlara göre; sadece 2021 Mayıs'ta Twitter’da Avrupa genelinde finansa ilişkin 1,3 milyon tweetleşme oldu. Bu rakam 2019 Ocak'ta 690 bin sohbetin neredeyse iki katı olarak gerçekleşti. Twitter'daki kişilerin yüzde 41'i, Twitter'da yatırım kararlarını etkileyebilecek finans ve iş haberleriyle karşılaştıklarını dile getirdi. 

Kripto para bu ivmenin en önemli sebeplerinden oldu. Kripto para birimlerine ilişkin atılan tweet sayısında 2021 yılında 2020'ye göre yüzde 42 artış kaydedildi. Avrupalı Twitter kullanıcılarının finans konusundaki konuşmalarının yüzde 34'ü artık kripto para birimleri etrafında dönüyor ve yüzde 47'si kişisel finansa ilişkin oldu. 

Pandemide kripto paralara olan ilgi katlandı!

Kovid-19'da yatırım araştırması için daha fazla zaman oldu

Yakın zamanda yatırım gerçekleştirenlerin yüzde 46'sı bunu salgının başlangıcından bu yana ilk defa yaptıklarını belirtirken, yüzde 43'ü yatırımlarının ana sebebi olarak pandemi sırasında araştırma yapmak için daha çok vakte sahip olmalarını işaret etti. 

Şu anda yatırımda bulunmayanlara sorulduğunda, yüzde 40'ı gelecek altı ay içinde borsaya yatırım yapmayı, yüzde 37'si tasarruf hesabı açmayı ve yüzde 22'si emtiaya geçmeyi düşündüklerini belirtti. 

Genel olarak, ankete katılanların yüzde 36'sı gelecek 12 ay için en büyük finansal önceliklerinin beklenmedik zorluklar için para biriktirmek olduğuna vurgu yapıyor, insanlar temkinli hareket ediyor.

Pandemide kripto paralara olan ilgi katlandı!

Yeni fintek ve ödeme yöntemlerine yoğun ilgi

Avrupalı Twitter kullanıcılarının, yeni fintech ve yeni ödeme, tasarruf ve yatırım biçimlerine talep gösterdiği belirlendi. Farklı kripto para birimleri ve cüzdanlara ilişkin bilgi nispeten daha fazla; katılımcıların yüzde 87'sinin Bitcoin hakkında bilgi sahibi, yüzde 38'inin Dogecoin'den haberdar ve yüzde 41'inin Ethereum'a aşina olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık yüzde 40'ı eToro ve Coinbase gibi kripto cüzdanlarını da bildiğini belirtti. 

Pandemide kripto paralara olan ilgi katlandı!

Kripto para birimine yatırım gerçekleştirenlerin yüzde 72'si salgın esnasında kripto paraya daha fazla yatırım yaptıklarına vurgu yaparken, şu anda yatırım gerçekleştirmeyen çoğu kripto para birimlerine para yatırmaya daha açık.

Türkiye, kripto paraya kapılarını kapattı mı?

Bitcoin 40 bin doların altına düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön