19 / 04 / 2024

Bitcoin 40 bin doların altına düştü!

Bitcoin 40 bin doların altına düştü!

Dünyadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Ağustos'tan beri ilk defa 40 bin doların altına geriledi. Ether, Solana ve Litecoin gibi kripto paralar da dün Çinli emlak devi Evergrande’deki borç krizi sebebiyle düşük seyretti.



Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Ağustos'tan beri ilk defa 40 bin doların altına geriledi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; dün gece yarısı itibariyle 39 bin 750 dolar seviyesinde olan Bitcoin, sabah saatlerinde yüzde 3 değerlendi ve 42 bin 260 dolar seviyelerine çıktı. 

Ether, Solana ve Litecoin gibi kripto paralar da dün Çinli emlak devi Evergrande’deki borç krizi sebebiyle düşük seyretti.

Bitcoin 40 bin doların altına düştü!

EVERGRANDE PİYASAYI SALLADI

Kripto para dünyasını sallayan gelişme ise Tether’in Evergrande tahvilleri bulundurduğuna ilişkin dedikodular oldu. Tether iddiaları kabul etmese de bu açıklama piyasadaki stresi azaltmadı.

Ayrıca Evergrande borç krizinin kripto para piyasalarındaki bir diğer yansıması da yatırımcıların yüksek riskten kaçınma refleksiyle gerçekleştirdiği işlemler oldu. 

Bitcoin 40 bin doların altına düştü!

PİYASA SAKİNLEDİ

Evergrande’nin borç ödemeleriyle ilgili belirsiz de olsa açıklamada bulunması ve Çin merkez bankasının likidite sağlaması yatırımcı endişelerinin kısmen hafiflemesini sağladı. 

Haberlerrden sonra 42 bin dolar seviyelerinin üstüne çıkan Bitcoin’in yanısıra Ethereum 2 bin 700 dolar seviyelerinden 2 bin 900 dolar seviyelerine ulaştı.

Kripto yatırımcısının hedefi uzun vade yatırım!

Bitcoin'deki düşüşün sebebi ne?

Kasım'da Bitcoin için tarihi güncelleme yapılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön