29 / 03 / 2024

Güney Kore'den kripto paralara vergi kararı!

Güney Kore'den kripto paralara vergi kararı!

Kripto para piyasaları dünya gündeminde de konuşulmaya devam ediyor. Güney Kore'den kripto paralara ilişkin vergi açıklaması geldi. Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam-ki, sürecin 2022 yılından itibaren başlayacağını belirtti. 



Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam-ki, daha önce de açıklandığı gibi ülkesinin kripto para birimlerinin sermaye gelirlerinden vergi alınma planının değişmediğini, sürecin 2022 yılından itibaren başlayacağını belirtti. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Seul, sanal varlık işlemlerinde kazanılan gelirlere ilişkin yüzde 20 vergi getirmeye hazırlanıyor. Kripto para yatırımcıları ise, vergilendirilmede hisse senedi işlemlerinde bulunan standartların uygulanmasını istedi. Bu uygulama kapsamında, kripto para işlemlerinden kazanılan, yıllık 2.5 milyon won (2,250 dolar) ve bu rakamı aşan tüm gelirler yüzde 20 oranında vergiye tabi tutulacak. 

Güney Kore den kripto paralara vergi kararı!

UYARI GELDİ

Hong, kripto paraların "maddi olmayan varlıklar" olduğunu vurgulayarak, bunları para birimi şeklinde tanımlamanın yanlış anlama olduğuna ve dijital token alım satımının yeni yasa dışı kaynak oluşturma ve dolandırıcılık biçimlerine eğilimi bulunması gerekçesiyle yatırımcıların yatırım kararları verirken uyanık olmalarına ilişkin uyarılarda bulundu.

Kripto para borsalarına yeni formül!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön