24 / 04 / 2024

Kripto paralara Fed engeli!

Kripto paralara Fed engeli!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Mart ayıda faiz yükselişine başlayacağı  beklentisi kripto para piyasasını da hareketlendirdi. Sabah saatlerinde 36 bin 250 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin’deki günlük düşüş yüzde 3 olarak gerçekleşti.



IMF’DEN DİKKAT ÇEKEN UYARI

Kripto piyasasında Fed yansıması sürerken Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) bloğunda bir rapor yayınlandı. Kripto ve borsadaki değişimin salgının başlangıcından bu güne birbirine çok yakın şekilde ilerlediği ifade edilen raporda bunun finansal piyasalar için nasıl bir risk olabileceğiyle ilgili analizlere de yer verildi. 

IMF araştırmacılarının ekonomi ve finans analizlerini paylaştığı IMF Blog’da yayınlanan analize göre, kripto varlıklar ve finansal piyasalar arasında gittikçe yükselen bir karşılıklı bağlantı olduğu belirlendi.

Kripto paralara Fed engeli!

Tobias Adrian, Tara Iyer ve Mahvash S. Qureshi imzasıyla yayınlanan analizde “Bitcoin gibi kripto varlıklar, dijital varlık devriminin ayrılmaz bir parçası olan az sayıda kullanıcı ile belirsiz bir şekilde olgunlaştı ve finansal istikrar endişelerini artırdı” denildi. 

2020 yılının başlarında salgın sebebiyle merkez bankalarının dünya çapında para politikalarını gevşetmeleri, kripto fiyatları ve ABD hisse senetlerinin aynı anda yükselmesine neden oldu. Kolay küresel finansal şartlar ve daha fazla yatırımcı risk iştahı arasında büyük hisse senetleri ve Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar ile beraber hareket etmeye başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön