26 / 04 / 2024

İşçi ve işverenler dikkat! 638 Lira vergi muafiyeti olacak!

İşçi ve işverenler dikkat! 638 Lira vergi muafiyeti olacak!

2022 yılında asgari ücret için gelir ve damga vergisi kaldırılırken, maaşı yüksek olanlar için asgari ücrete eşit bir kısım vergi muafiyeti sayıldı. İş hayatı yeni ücretlendirme ile yeni bir döneme başladı. Peki yeni maaşlar nasıl hesaplanacak?



Asgari ücret 2022 için gelir ve damga vergisi kaldırıldı. Böylelikle iş hayatı yeni ücretlendirme ile yeni dönem başlamış oldu. Peki yeni maaşlar nasıl hesaplanacak?

Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem yeni maaş sistemi ve hesaplamalar ile ilgili tüm merak edilenleri tek tek açıkladı. Erdem konuya dair şunları söyledi:'' Son günlerde asgari ücret 2022 uygulanması ve özellikle de Asgari Geçim İndirimi (AGİ) konusu en çok konuşulan konular arasında. Bana da çok sayıda soru geliyor. Özellikle asgari ücretin üzerinde maaş alanların vergi istisnası ve tüm çalışanlara daha önce ödenen Asgari Geçim İndirimi (AGİ) konusu çok soruluyor. Baktığınızda aslında yeni bir durum ile karşı karşıyayız. Şirketler bordroları hazırlarken artık gelir ve damga vergisi istisnalarını göz önüne alacaklar. Yine daha önce uygulanmakta olan AGİ ödemeleri de ortadan kalkacak.

Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı bir tebliğ taslağı yayınlayarak konuyu şu şekilde açıkladı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön