25 / 04 / 2024

vergi mahkemesi avukatlık ücretleri

vergi mahkemesi avukatlık ücretleri

Avukatlık asgari ücret tarifesi 2016, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, vergi davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar oldu?

Vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015!

Vergi mahkemesinde dava açan tarafların, dava ve avukatlık masraflarını da karşılaması gerekiyor. Peki, vergi mahkemesinde açılan davalar için avukata ne kadar ödenir? İşte vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015..

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014!

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014, Avukatlık asgari ücret tarifesinde yer alıyor. 26 Kasım 2014 tarihinde yapılan değişiklik tebliği gereğince İdare ve Vergi Mahkemelerinde takip edilen davalar için ne kadar alınacak?

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2022 yılı Aralık ayına kadar vergi ve prim borçları için yapılandırma geldiğini hatırlatarak 2024 yılı vergi affıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2024'te vergi affı mı çıkıyor? 

Adalet Bakanlığı toplam 1.000 personel alacak! Başvurular bugün başladı!

Adalet Bakanlığı 2023 dönemi için belirlenen ihtiyaç durumuna göre yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 800 adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcısı ve bunun yanı sıra, 100 idari yargı hakim yardımcısı alacak.

Vergi dairelerinin yükü azalacak! Dijital vergi dairesi devreye giriyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm vergisel işlemlerin elektronik ortamda tek çatı altında birleştirilerek mükelleflere sunulacağı dijital vergi dairesini devreye sokacaklarını söyledi.

Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi açıklandı: Dava ücretleri 8 bin ile 67 bin 700 TL arasında olacak! 

Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi bugünkü 32316 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Açıklanan rakamlara göre, dava ücretleri 8 bin ile 67 bin 700 TL arasında olacak. İşte merak edilen tüm detaylar...

Peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi! Avukatlık ücreti de zamlandı!

Artık duymayı kanıksadığımız zam haberlerine bir yenisi eklendi. 2023 senesinin daha ilk saatlerinden itibaren peş peşe gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi ve avukatlık ücret tarifesinin de zamlandığı açıklandı. Peki yeni tarifeye göre en düşük ve en yüksek avukatlık ücreti ne kadar oldu?

Milyonlarca emekliye vergi şoku! Eviniz 200 metrekareyi aşmıyorsa hemen bakın! Vergi Mahkemesi resmen duyurdu!

Vergi Mahkemesi, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar aldı. Emlak vergisi ile ilgili olan bu karar, emeklilerin bir şartla vergiden muaf olduğunu ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar...

4 soruda ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları tüm detaylarıyla!

Çetinkaya Avukatlık Bürosu’ndan Avukat Özgür Yaşasın, kiracı ve mülk sahiplerinin haklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Aman başınızı derde sokmayın! Avukatlık ücretleri de zamlandı

Avukatlık ücretleri zamlanmıştı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi… İşte yeni fiyat listesi Avukatlık ücretlerine geçtiğimiz günlerde geçen yıla oranla çeşitli kalemlerde yüzde 70 ile yüzde 199 arasında olmak üzere ortalama yüzde 110 oranında zam yapılmıştı.  Türkiye Barolar Birliği Avuk

Avukatlık ücretlerine zam geldi! Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi yenilendi! Kalem kalem 3 Eylül 2022 avukatlık ücretleri

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından onaylandı ve bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yeni avukatlık asgari ücret tarifesinin detayları...

Avukatlık ücretlerine zam geldi! Avukat ücretleri ne kadar oldu?

3 Eylül 2022 günü yayımlanan Resmi Gazete'de Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi yürürlüğe girdi. Tarifede avukatlara takip edecekleri işlemler karşılığında ödenecek yeni ücretler yer aldı.

Avukatlık ücretlerine büyük zam

Bazı işlemler için alınan avukatlık ücretleri yüzde 200'den fazla artarken danışma ücreti de 675 liradan 1200 liraya çıktı.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

vergi mahkemesi avukatlık ücretleri Haberi

vergi mahkemesi avukatlık ücretleri

Vergi davalarında avukatlık ücreti 2016!

Avukatlık asgari ücret tarifesi 2016, 21 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarife kapsamında, danıştayda, Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde, bölge idare, idare ve vergi mahkemelerinde görülen dava ve işlerde ücrete de yer veriliyor.


Danıştayda ilk derecede veya duruşmalı olarak temyiz yoluyla görülen dava ve işlerde, idari ve vergi dava daireleri genel kurulları ile dava dairelerinde, bölge idare, idare ve vergi mahkemelerinde birinci savunma dilekçesi süresinin bitimine kadar anlaşmazlığın feragat ya da kabul nedenleriyle ortadan kalkması veya bu nedenlerle davanın reddine karar verilmesi durumunda Tarifede yazılı ücretin yarısına, diğer durumlarda tamamına hükmedilir.


Şu kadar ki, dilekçelerin görevli mercie gönderilmesine veya dilekçenin reddine karar verilmesi durumunda avukatlık ücretine hükmolunmaz.


Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde görülen dava ve işlerde de...