26 / 04 / 2024

vergi ödemeleri

vergi ödemeleri

Basit usule tabi olan berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, tamirci, taksici, dolmuşçu gibi yaklaşık 840 bin küçük esnafın ticari kazançları gelir vergisinden istisna edildi.

Vergi ödemeleri için son tarih ay sonu!

Vergi ve prim affı ödemeleri için 31 Temmuz son tarih. Vergi, trafik ve idari para cezalarını yapılandırarak taksidi seçenler ilk taksidi bu ayın sonuna kadar ödemesi gerekiyor.

Vergi dairelerinde yapılandırma yoğunluğu!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamındaki ödemeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ağbal, "Vergi dairelerimizde büyük bir yoğunluk var'' diye konuştu.

Vergisini 3 yıl düzenli ödeyene imkan!

Maliye Bakanı Naci Ağbal yeni vergi düzenlemesiyle ilgili detayları paylaştı. Vergisini 3 ay düzenli ödeyen firmaların vergisini ödemekte güçlük çekmesi halinde yükümlülüklerinin yapılandırılmasına imkan sağlanacak.

Vergisini düzenli ödeyene indirim geliyor!

Meclis bu hafta, milyonlarca Türk vatandaşı ile yabancılara önemli müjdeler getiren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi için yeni düzenlemeler yaptı.

Kurum sayısının artması vergi yükünü azaltıyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen bugünkü yazısında Kurumlar Vergisi mükelleflerine ait beyanname sonuçları değerlendirdi. Türkmen, Kurumlar Vergisi sisteminin sorunlarını açıkladı.

Antalya Muratpaşa'da vergi ödemeleri 28 Kasım'da yapılabilecek!

Antalya Muratpaşa Belediyesi vezneleri, mükelleflerin, emlak ve çevre temizlik vergisi ödemelerinde sıkıntı yaşamaması için 28 Kasım Cumartesi günü hizmet verecek.

Vergi ödemeleri için son 1 hafta!

1 - 30 Kasım 2015 tarihleri arasında gayrimenkul sahiplerinin birtakım vergi borcunu ödemesi gerekiyor. Buna göre hala 2. taksit ödemesini yapmayan mal sahiplerinin vergi ödemeleri için son 1 hafta..

İmar rantına vergi geliyor!

İmar değişikliği ile çıkan kazanç farkından bundan sonra devlet de payını alacak atiklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40ı kamuya ödenecek.

Vergi-prim borcuna 18 taksit yapılacak!

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Torba Yasa Tasarısı'na göre, vergi ve prim borçlarını yapılandırmak isteyenler, taksit ödemelerinde 6, 9, 12 yada 18 eşit taksiti tercih edebilecek.

Arsa ve ev değerlerine standart getiriliyor!

Yapılan değerlendirmelere göre düşük vergi ve harç ödemek için emlak değeri ile bankadaki rayiç bedel arasında yüksek fiyat farkı kapanacak...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün. Peki, MTV ek vergi ödemeleri nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

Araç sahipleri dikkat! 1 Ağustos son gün

Motorlu taşıtlar vergisinde ikinci taksit dönemi sürüyor. Aracı olanlar vergi ödemeleri için son tarihi araştırıyor. İkinci taksit ödemeleri için son tarih 31 Temmuz 2022 tatil günü olduğu için 1 Ağustos 2022 olarak açıklandı. 

Çiftçi vergi iadesi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Son başvuru tarihinin üzerinden yaklaşık 2 ay geçen çiftçilere yapılacak olan vergi iadeleri merakla bekleniyor. Peki Çiftçi vergi iadesi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Mirasçılara son gün uyarısı!

Kendisine miras kalan kişilerin intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri ise yarın sona eriyor.

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesiyle ilgili vergi ödeme süresi 28 Nisan Çarşamba günü sona erecek.

Emlak vergisi için yeni öneri!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu, 1999’dan önce eski yönetmeliğe göre yapılmış ve deprem riski taşıyan binalardan daha fazla emlak vergisi alınması yönünde öneride bulundu. Alınacak vergi ödemeleri kentsel dönüşümde kullanılacak. 

Yıllık ev vergisi ne kadar 2021?

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri başladı. Peki yıllık ev vergisi ne kadar 2021? İşte tüm merak edilenler...

2021 miras vergisi yüzde kaç?

Milyonlarca mirasçı için vergi ödemeleri Mayıs ayında başlıyor. Peki 2021 miras vergisi yüzde kaç? Miras vergisi nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Mirasçıların dikkatine!

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri bugün başlıyor. İşte miras vergisi ile ilgili merak edilenler...

Ölüm hak 'miras' helal!

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlıyor. İşte tüm merak edilenler...

Değerli konut vergisinde ilk taksit ödemeleri bu ay! 

Değerli konut vergisinde taksit ödemeleri bu ay içerisinde yapılıyor. 5 milyon TL üzerinde konut sahibi olanları ilgilendiren vergi ödemeleri için beyanname süresi 22 Şubat'a kadar uzatıldı.

vergi ödemeleri Haberi

vergi ödemeleri

Gelir Vergisi Kanunu'nda yapılan değişiklikle kazançları basit usulde tespit edilen mükelleflerin 1 Ocak 2021'den itibaren elde ettikleri ticari kazançları gelir vergisinden istisna kılındı. Böylece basit usule tabi mükellefler 2021 yılı ticari kazançları üzerinden bu yıl gelir vergisi beyannamesi vermeyecek.

Gelir Vergisi Kanunu'na göre, kendi işinde çalışan ve yıllık kira bedeli 2021 yılı için büyükşehirlerde 12 bin lira, diğer yerlerde 7 bin 600 lirayı aşmayan ve aynı yıl için satın aldıkları malları olduğu gibi veya işledikten sonra satanlar açısından alış tutarı 150 bin lirayı, satış tutarı 240 bin lirayı aşmayan, hizmet işiyle uğraşanlardan gayrisafi iş hasılatı 76 bin lirayı geçmeyen küçük esnaflar "basit usul" kapsamında yer alıyor.

Basit usul kapsamında olan berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi,...