26 / 04 / 2024

vergi reformu 2016

vergi reformu 2016

Kamuoyunda rant vergisi olarak bilinen ‘değer artış payı’, imar değişikliklerinde geçerli olacak. Buna göre bir arsa imara açıldığında ya da bir binanın emsal oranı arttığında değer artış payı alınacak.

5 soruda Değerli Konut Vergisi!

Yeni vergi reformu paketi kapsamında lüks konutlar için emlak vergisine ek olarak yüzde 1 ek vergi getirildi. İşte değerli emlak vergisiyle ilgili tüm merak edilenler...

Lüks konuta ek vergi geliyor!

Vergi reformu paketi için çalışmalar devam ediyor. Pakette bir değişiklik olmaması durumunda 5 milyon liradan daha değerli konutlar için emlak vergisinin yanında yüzde 1 ek vergi daha konulması amaçlanıyor.

ABD'de Cumhuriyetçi senatörlerden yeni vergi tasarısı!

ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçi temsilciler vergi reformu tasarısının detaylarını anlattı. Tasarı ABD Temsilciler Meclisi'nde görüşülmekte olan vergi önergesinden önemli farklılıkları barındırıyor. 

2016 vergi rekortmenleri belli oldu!

Maliye, 2016 yılına ilişkin kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerini dün sesiz sedasız yayınladı. Semahat Sevim Arsel geçen yıl olduğu gibi rekortmen oldu. 53 kişi isminin gizli kalmasını istedi.

Geçici vergi beyannamesi kaldırılıyor!

Hükümet, Gelir vergisi reformu tasarısında değişikliğe gidiyor. Tasarı ile 4. dönem geçici vergi beyannamesi kaldırılıyor.

Vergi artışları enflasyonu etkileyecek!

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, yılın ikinci Enflasyon Raporu'nun açıklandığı toplantıda konuştu. Çetinkaya, 2016'daki vergi artışlarının yıllık enflasyon üzerindeki etkisinin kademeli olarak ortadan kalkmasının enflasyondaki düşüşe destek vereceğini belirtti.

ABD'nin vergi reformu detayları açıklandı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Başekonomi Danışmanı Gary Cohn ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, vergi reformu tasarısının ana hatlarını açıkladı. Taslak Trump'ın seçim kampanyasında vaat ettikleriyle uyuşuyor.

Türkiye vergi reformu fırsatını kaçırmasın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Ramazan Biçer bugünkü yazısında ''Türkiye vergi reformu fırsatını kaçırıyor mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Vergi ve faiz indirimi konut satışlarını patlattı!

Vergi ve faiz indirimi ile kampanyaların ardından vatandaş eve koştu. 2016’da 1.5 trilyon lira harcayan vatandaş, yüzde 2.9 büyüyen ekonominin dinamosu oldu.

ABD ekonomisi yatırımlarla büyüyecek!

ABD ekonomisi, 2016 yılının son çeyreğinde yüzde 2,1 büyüdü. ABD Başkanı Donald Trump, görevi süresince büyümeyi vergi reformu ve altyapı yatırımlarıyla canlandırmayı planlıyor.

16 milyar lira vergi cezası kesildi!

Maliye Bakanlığı'nın 2016 yılı faaliyet raporu açıklandı. Rapora göre, 2015 yılında 58,6 bin mükellefin 9,8 milyar liralık vergi kaçırdığı açıklandı.

2016'da çoğu müteahhit vergi beyan etmedi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'na 2016 yılında 37 bin 888 ihbar yapıldı. Müteahhitlerin 28.7 milyon lira kurumlar vergisi, 17 milyon lira KDV, 23.6 milyon lira da damga vergisini beyan etmedikleri anlaşıldı.

ABD'de ekonomik belirsizlik arttı!

ABD'de ekonomik belirsizlik arttı. Yatırımcılar, vergi reformu ve altyapı harcamalarını kestirmeye çalışıyor. Fed, faiz artırımlarına yönelik belirsizliği yükseltti.

vergi reformu 2016 Haberi

vergi reformu 2016

Kamuoyunda rant vergisi olarak anılan ve imar değişikliği ile ortaya çıkacak değer artışından kamunun pay almasını öngören düzenleme yolda. Marmara Grubu Vakfı tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek düzenlemeyi yakında Meclis’e getireceklerini açıkladı.


Zirvede yaptığı konuşmada uygu- lamaya koyacakları yeni reformlar hakkında bilgi veren Şimşek “Önemli konulardan bir tanesi de şudur; yerel düzeyde imar uygulamalarının kurala bağlanması. Çünkü en çok sorun bu alanda yaşanıyor. Belediye meclisleri aldıkları kararlarla önemli rantlara imza atabiliyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Eğer rant olacaksa rantın devlete gelmesi lazım. İşte bunu sağlayacak çok önemli bir reformu yakında meclise göndereceğiz. Her şey şeffaf olacak, rantlar doğrudan doğruya milletin hazinesine gelecek ve millet kazanacak. Türkiye’de daha çok yatırım daha çok...