27 / 04 / 2024

vergi tahsil yetkisi verilen bankalar

vergi tahsil yetkisi verilen bankalar

Kira gelir vergisi, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak; Anlaşmalı bankaların şubesinden ödenebiliyor. Siz de "Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Vergi tahsil yetkisi verilen bankalar!

Vergi borcu, vergi dairelerine gidilerek ödenebildiği gibi, vergi tahsil etmeye yetkili bankalar ile de ödeme yapılıyor. Peki, vergi tahsil yetkisi verilen bankalar nelerdir? İşte yanıtı...

Vergi ödenen bankalar hangileridir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen vergi tahsil yetkisi verilen 28 banka bulunuyor. Peki vergi ödenen bankalar hangileridir? İşte vergi tahsil yetkisi verilen bankalar bu haberde...

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı açanlara vergi avantajı süresi uzatıldı! TBMM'de resmen kabul edildi

Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresini uzatan torba kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o tarihe kadar süreyi uzatma yetkisi verildi.

Yeni vergi barışında gayrimenkuller gerçek değerine yükseltilebilecek!

Devletin 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla tahsil edemediği bütçe geliri toplamı 623 milyar 984 milyon Türk Lirası oldu. Tahsil edilemeyen vergi gelirleri bu tutarın 282 milyar 614 milyon Türk Lirası'na denk geliyor. Peki yeni vergi barışının kapsamı ne? İşte detaylar..

Vergi ve harçları kamu bankaları ve PTT tahsil edebilecek!

Vergi, harç, ceza ve diğer alacaklar, vergi daireleri vezneleri haricinde, sadece kamu bankaları ve PTT vasıtasıyla tahsil edilecek.

Günlük ev kiralamalarında vergi cezası riski artıyor!

1 Temmuz ile yürürlüğe girecek günlük ev kiralamalarında kira bedelinin banka veya PTT aracılığı ile tahsil edilmesi zorunluluğu vergi cezası riskini de artıyor..

Vergi borcuna 36 ay taksit imkanı!

Tüm vergi borçlarınız için başvurarak taksit hakkından faydalanabilirsiniz. Vergi dairelerinin 36 aya kadar tecil ve taksit yetkisi var. 31 yıl sonra KDV borcuna da taksit geldi fırsatı kaçırmayın....

Kira gelirlerinde tahsil esası nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin nasıl ödeneceği, yasalar ile belirleniyor. Kira gelirlerinde tahsil esasına uymayan kimseler vergi cezası ile karşılaşabiliyor. Peki, kira gelirlerinde tahsil esası nedir?

Emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kanunen bu vergi tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Vergi ihbarı yapanlar yüzde 10 oranında ikramiye alacak!

Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere, tahakkuk eden vergi ve cezalar üzerinden "yüzde 10" oranında "ikramiye" veriliyor. İkramiyenin 1/3'ü tahakkuk aşamasında, kalanı da tahsil edildikten sonra ödeniyor.

Vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Haciz, borçlu veya üçüncü şahıslar elindeki menkul malları ile gayrimenkullerinden, alacak ve haklarından vergi borçlarına yetecek miktarı tahsil dairesince yapılıyor. Peki, vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Vergi taksitlendirme başvuruları için son tarih belli oldu!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmekle yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için bugünden itibaren 10 günlük süre kaldı.

Kamu alacaklarında vergi affından yararlanmak için son 1 hafta!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmeye yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için son haftaya girildi. Süre, 1 Aralık'ta dolacak.

vergi tahsil yetkisi verilen bankalar Haberi

vergi tahsil yetkisi verilen bankalar

Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?

Ev veya işyerini 1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden mal sahipleri, 2015 yılında vergi mükellefi oluyor.


Vergi için gerçek veya götürü gider yöntemi seçilerek beyanname verilebiliyor. Beyannameler 25 Mart'a kadar verilirken, ödemeler de 2 eşit taksit halinde yapılabiliyor.


İlk taksit ödemelerinin 31 Mart'a kadar yapılması gerekiyor. Vergi;


Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için); Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak; Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Anlaşmalı bankalar:

AKBANK T.A.Ş. (*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK...