25 / 04 / 2024

vergi yükü

vergi yükü

Akaryakıt fiyatlarında son dakika. Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket ediyor. Dün motorine gelen 1 liralık indirimin ardından bugün de 81 kuruş zam yapıldı.

Zamlarla 30 liraya dayanan motorinden ne kadar vergi alınıyor? İşte yanıtı

Son dönemde dolar kuru ve brent petrolün varil fiyatının artmasıyla Türkiye'de akaryakıt fiyatları resmen zirve yaptı. Ancak bu zamların yanında bir de vergi yükü de arttı.

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

2024’te vergi yükü tabana daha fazla yayılacak! Vergiler yüzde 73,5 artacak!

2024-2026 OVP’de sıkı para politikası ile tüketimin baskılanması hedeflenirken, 2024 bütçesinde tüketimden alınacak dolaylı vergilerin payı artacak. 2023’ün tamamında 4 trilyon 270 milyar vergi hedeflenirken, 2024 hedefi 7 trilyon 407,7 milyar lira olarak belirlendi.

Arabası olanlar resmen vergi yükü altında ezilecek! Tam 1 trilyon TL vergi ödenecek!

Gelecek yıl vatandaşın vergi yükü daha da ağırlaşacak. 2024’te arabası olanlardan ÖTV, MTV ve akaryakıt vergilerinden KDV hariç 1 trilyon lirayı aşkın vergi alınacak.

Vergisiz İphone'lar Artık Gerçek mi? İphone 14 ve Diğer Modellerde Büyük Fiyat Düşüşleri Ne Zaman Başlıyor?

Uzun süredir gündemde olan bir konu olan Apple İphone vergi muafiyeti ile ilgili bir gelişme yaşandı. Vergi muafiyeti tarihinin açıklanmasıyla İphone fiyatlarında da büyük düşüş beklentisi oluştu. İphone 14 ve diğer modellerde vergi muafiyeti uygulanacak. Artık vergisiz telefon almak mümkün olacak.

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Vergi, ceza ve harçlara büyük zam! Yüzde 36.20 artacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Buna göre; vergi, ceza ve harçlara büyük zam geldi. İşte tek tek vergi, ceza ve harç tutarları...

Müjde! 850 bin esnaf borç yükünden kurtuluyor!

Basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, terzi, tamircilerin de içinde yer aldığı binlerce esnafa, matrah ve vergi artırımı konusunda kolaylık sağlandı. 850 bin esnafı ilgilendiren esnaf yapılandırma yasasıyla esnaf borç yükünden kurtulacak.

Araç sahipleri dikkat! Büyük indirim yapılacak!

TBMM'de hazırlanan vergi borcu yapılanması araç sahiplerini de kapsıyor. Trafik cezası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeyenlere büyük indirim yapılacak.

Hükümet düğmeye bastı! Vatandaşın üzerindeki vergi yükü hafifletiliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi sisteminde vatandaş odaklı reform adımları için kolları sıvadı. "Ödeme gücüne göre artan oranda vergilendirmeyi" esas alan hükümet, 2002'den bu yana KDV, ÖTV, damga vergisi ve iletişim vergisi başta olmak üzere dolaylı vergi yükünü de hafifletmeye devam ediyor...

Evini kendi yıkıp kendi yapana vergi avantajı!

Evini kendi yıkıp yapana vergi indirimi uygulanacak. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, 'Kentsel dönüşümde özel taahhüt- kendin yık kendin yap modeline vergi avantajı' başlıklı yazı kaleme aldı...

vergi yükü Haberi

vergi yükü

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrolde dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Dün gece motorine yapılan 1 liralık indirimin ardından bu gece de zam yapıldı. Motorinin fiyatı 81 kuruş yükseldi.

MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?
Zammın ardından İstanbul'da motorinin litresi 23 lira 23 kuruşa çıktı. Motorinin litresi Ankara ve İzmir'de 23 lira 36 kuruşa yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanmaktadır. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler...