19 / 04 / 2024

Vertaş

Vertaş

Kentsel Dönüşüm'ün sembol bölgesi Fikirtepe 'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. VARTAŞ'ın Renovia İstanbul projesi arazisi üzerindeki 2 hak sahibine mahkeme tarafından belirlenen kamulaştırma bedeli ödendi.

Söke Vadi Evleri'nin ismi Verta Vadi Evleri olarak değişti!

Verte Vadi Evleri Verte inşaat ve A3 İnşaat ortaklığıyla hayata geçiriliyor. 9 blok şeklinde yükselen Verta Vadi Evleri, Aydın ili Söke ilçesinde yer alıyor.

Vertaş Haberi

Vertaş

Böylece Kentsel Dönüşüm projelerini durma noktasına getiren engel ortadan kalkmış oldu. VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, ''Bizimle birlikte yaklaşık 2 bin 800 ha sahibinin 4 yıla yakın süredir devam eden bekleyişi ve mağduriyeti sona erdi. Bu uygulama örnek olacak ve diğer dönüşüm projeleri de hızla tamamlanabilecektir'' dedi.


Deprem ve afet riski taşıyan yaklaşık 7 milyon yapının sağlıklı ve çağdaş hale getirilmesini hedefleyen 'Kentsel Dönüşüm'de önemli bir gelişme yaşandı. Dönüşümün sembol bölgesi İstanbul Fikirtepe'de ilk acele kamulaştırma kararı uygulamaya konuldu. Fikirtepe'deki en büyük proje olan VARTAŞ'a ait Renovia İstanbul'un yükseleceği arazide anlaşmaya yanaşmayan son 2 parseldeki 5 hak sahibine mahkemenin belirlediği kamulaştırma bedeli ödendi. Böylece Türkiye'de Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında 3'te 2 çoğunluk maddesine göre ilk kamulaştırma tamamlanmış oldu.


Onlarca...