27 / 04 / 2024

Veyis Özek

Veyis Özek

2007 yılında hızla göç alarak her yönden büyümeye devam eden İstanbul, Anadolu'da Gebze ile Avrupa'da Çatalca yönüne doğru genişliyormuş. İstanbul'daki düzensiz büyüme İzmit'ten sonra Edirne'ye dayanmış.

Online alışverişte en fazla hangi alanlarda alışveriş yapılıyor?

Tüketici zekâsı şirketi NielsenIQ “2023 Yılının Online Alışverişçileri” araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Türkiye’de online alışveriş yapanların üçte birinden fazlası sırasıyla Giyim / Ayakkabı, Yemek Siparişi ve Kişisel Bakım / Kozmetik kategorilerinde alışveriş yapıyor.

Aşçıoğlu Selenium Life ön talep toplamaya hazırlanıyor! 129 konutluk yeni proje yapay zekaya teslim edildi!

Gayrimenkul sektöründe 56 yılı geride bırakan Aşçıoğlu, yeni projesi Selenium Life'ın pazarlama iletişimini yapay zekâ ile kurguladı.

Yapay zekâ destekli ve ikili pişirme özellikli Samsung NV7B7997AAA fırında son zamanların en düşük fiyatı!

Yapay zekânın artık hemen her alana nüfuz ettiği bugünlerde Samsung da hem yapay zekâ destekli ve hem de ikili pişirme özellikli fırının tanıttı. Resmen devrim niteliğinde görülen ve piyasaya damgasını vuran bu ürüne yönelik tüm detaylar ve teknik özellikleri de belli oldu.

Yapay zeka destekli Samsung klimanın fiyatı açıklandı! Üstelik klima alana IKEA hediye çeki fırsatı!

Samsung, yaz aylarının gelmesiyle beraber son teknolojik özelliklerle donattığı AR09CXFCABT/SK duvar tipi klimasını tanıttı. Bunun yanı sıra, yapay zekâ desteğinin bulunduğu bu klimayı alana IKEA hediye çeki verileceğini de duyurdu.

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

Yapay zekâ kontrollü Samsung WD90T654DBE1AH Kurutmalı Çamaşır Makinesi çıktı!

Teknoloji denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan Samsung, yapay zekâ kontrollü kurutmalı çamaşır makinesini müşterilerinin beğenisine sundu. Ürünün teknik özelliklerini ve fiyatını paylaşan Samsung, kredili ödem imkânının da bulunduğunu açıkladı.

Nka Gayrimenkul Gıda Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Nka Gayrimenkul Gıda Turizm Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Veyis Dincer tarafından kuruldu.

Yapay zekâ çipleri nedir? Neden yatırımcıların gözdesi oldu?

Son dönemlerde teknolojinin en revaçtaki konusu, video oyunu grafiklerine güç veren çiplerde göze çarpmayan bir silikon parçasıyla yakından ilgili. Peki, yapay zekâ çipleri olarak bilinen bu parça neden bu kadar revaçta? İşte detaylar...

Çalışanlar için karanlık senaryo! Yapay zekâ, gelecekte 300 milyon işin yerine geçebilir!

Golman Sachs tarafından yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçları, dünyada milyonlarca çalışanın işini, yapay zeka yüzünden kaybedebileceğini ortaya koydu. Küresel bazda milyonlarca çalışan işini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Süpürme ve silme işlemini aynı anda yapan Tineco FLOOR ONE S3 kablosuz süpürge 23 Eylül 2022 fiyat listesi…

Zamandan tasarruf sağlamak için üretilmiş Tineco FLOOR ONE S3, evde çok işinize yarayacak. Hem ıslak hem kuru süpürme işlemi yapan Tineco FLOOR ONE S3, aynı zamanda kablosuz bir süpürge. Yapay zekâ ile güçlendirilen FLOOR ONE S3 şimdi tanışma fiyatıyla 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Berlin'de kiralık ev fiyatlarında son durum ne?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Ayşe Özek Karasu, bugünkü köşesinde kira fiyatlarını kaleme aldı. İşte Ayşe Özek Karasu'nun o yazısı...

Çivi Dizayn Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Çivi Dizayn Mimarlık Limited Şirketi bugün Ümraniye’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cihan Bozkurt ve Veyis Yıldız tarafından kuruldu.

Veyis Özek Haberi

Veyis Özek



İstanbul'daki düzensiz büyüme İzmit'ten sonra Edirne'ye dayandı


Hızla göç alan İstanbul'da şehir her yönden büyümeye devam ediyor. Anadolu Yakası'nda Gebze ile birleşen İstanbul, Avrupa Yakası'nda da Çatalca yönüne doğru genişliyor. İkitelli, Başakşehir ve Bahçeşehir'den sonra Hadımköy tarafında da toplu konut alanları oluşturuldu.


     Trakya Üniversitesi (TÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veyis Özek, İstanbul'daki düzensiz büyümenin Edirne'yi de etkileyeceğini belirterek, ''Korkumuz o ki gittikçe Trakya'yı da içine alan 'metropol genişlemesi' Edirne'ye de sirayet edebilir.'' dedi.

     Prof. Özek, İstanbul gibi düzensiz büyüyen şehirlerin az gelişmiş ya da Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde görüldüğünü belirterek, böylesi büyümelerin çevre...