25 / 04 / 2024

Veysel Karani Hz. Türbesi kentsel dönüşüm

Veysel Karani Hz. Türbesi kentsel dönüşüm

TOKİ tarafından Siirt’in Baykan ilçesi Veysel Karani Beldesi’nde kentsel dönüşüm ve gelişim projesinde inşa edilecek 55 konut ile 145 dükkânın ihalesi 27 Temmuz Çarşamba günü yapıldı.

Kardağ İnşaat Müteahhitlik Hizmetleri Gıda İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardağ İnşaat Müteahhitlik Hizmetleri Gıda İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Hatem Keleş ve Veysel Karani Karadağ tarafından kuruldu.

Sancaktepe'de 30 aile tapularına kavuştu!

Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi'nde yıllardır tapularına kavuşmayı bekleyen 30 aile mutlu sona ulaştı.

Prn Group İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Prn Group İnşaat Anonim Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Gürol Ceylan ve Veysel Karani Ceylan ortaklığında kuruldu.

TOKİ Siirt Veysel Karani 2020 projesi satışa çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Baykan Veysel Karani projesi satışa çıkarıldı.

Siirt Veysel Karani TOKİ başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Baykan Veysel Karani 2020 projesi için başvurular yarın başlıyor. 

Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi imar planı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe İlçesi, Veysel Karani Mahallesi, 9006 ada, 3 parsel ve Yakın Çevresindeki muhtelif taşınmazlara ilişkin 1/5000 ölçekli  plan bugün askıya çıkarıldı. 

TOKİ Siirt Baykan Ziyaret kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Baykan Veysel Karani projesindeki konutların kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek.

Siirt TOKİ'de başvuru dönemi başlıyor!

TOKİ Siirt Baykan Veysel Karani projesinde yer alan 30 adet konut için başvuru dönemi başlıyor.

Sancaktepe Veysel Karani imar planı tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Veysel Karani Mahallesi, 8085 ada, 37 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Cuma Çotu, Siirt TOKİ projesini inceledi!

Siirt’in Baykan İlçe Kaymakamı Cuma Çotu, Veysel Karani beldesinde devam eden ve TOKİ tarafından yaptırılan kentsel dönüşüm çalışmaları incelendi.

Sancaktepe'deki hazine arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İstanbul Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi'ndeki hazine arazilerinin rayiç bedellerinin tespitini sordu..

Eyüp Akşemsettin-Veysel Karani Tüneli birleşti!

Eyüp birbiri ardına hayata geçirilen dev projelerle değerleniyor. Geçtiğimiz gün düzenlenen törenle Eyüp Akşemsettin-Veysel Karani istasyonu TBM çıkışı gerçekleşti.

Veysel Karani Hz. Türbesi kentsel dönüşüm Haberi

Veysel Karani Hz. Türbesi kentsel dönüşüm

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Siirt’in Baykan ilçesi Veysel Karani Beldesi’nde kentsel dönüşüm ve gelişim projesinde inşa edilecek 55 konut ile 145 dükkânın ihalesi 27 Temmuz Çarşamba günü yapıldı. İhale kapsamında ayrıca 2 adet müştemilat inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi de yer alıyor.


Peygamberimiz Hz. Muhammed’in miraca çıkarken üzerinde bulunan Hırka-i Şerif’inin verilmesi için vasiyet ettiğine inanılan Veysel Karani Hz. adına yapılan türbenin çevresinin çarpık yapılardan temizlenmesi için TOKİ, Siirt Valiliği ve Veysel Karani Belediyesi işbirliğinde “Siirt Veysel Karani (Ziyaret) Beldesi Veysel Karani Hz. Türbesi Çevresi Kentsel Yenileme Projesi” hazırlandı.


Konutlar, yerel mimari göz önünde tutularak zemin+3 ve 3+1 planında tasarlandı. Kat malikleri ile esnafın iç içe olduğu projede konutların zemin katları dükkân olarak değerlendirildi. Proje iki aşamalı...