25 / 04 / 2024

veysel yayan kim

veysel yayan kim

Çelik sektörünün haziran ayındaki üretimi, en önemli pazarlarından biri olan Irak'taki güvenlik sorununa rağmen geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artarak 3,1 milyon tona ulaştı.

Yassı çelik üretiminin yüzde 40'ını çelik boru sektörü tüketiyor!

2013 yılında yassı çelik üretiminin 9.75 milyon ton civarında gerçekleştiği dikkate alındığında, boru sektörünün yassı çelik sektörünün üretiminin yüzde 40 civarındaki bölümünü tükettiği ortaya çıkıyor...

Demir Çelik'te fiyat artışı

Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, "fiyat artışları konusunda hem müteahhitleri hem de TOKİ ve Bayındırlık Bakanlığı'nı uyardık" dedi.

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Deprem bölgesi için 4 milyon ton demire ihtiyaç var! 1 ton demir fiyatları ne kadar? 16 Şubat 2023 demir fiyat listesi

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde yeniden inşa edilecek konutlar için yaklaşık 4 milyon ton inşaat demirine ihtiyaç olduğunu söyledi. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar? 16 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

2021 çelik sektörü için daha iyi geçecek!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan, 2021'in çelik sektörü için daha iyi geçeceğini belirterek, Türkiye çelik üretimi rakamının bu yıl 35 milyon ton seviyesinde olacağını belirtti.

AB, çelik miktar kısıtlamasını yeniden artırdı!

AB’nin çelikte Türk ürünleriyle ilgili miktar kısıtlaması hakkında konuşan Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, çeyreklik kotanın yüzde 46 düştüğünü söyleyerek bu durumun genel kotanın tamamının kullanılamayacağı anlamına geldiğinden bahsetti.

Demir çelik ürünlerindeki vergi artışından üreticiler memnun!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ürünlerinin ithalatında vergi artışı yapılmasından memnun olduklarını ifade etti. Yayan, önlemlerin etkisiyle otomotiv, beyaz eşya ve inşaat gibi sektörlerde çelik tüketiminin arttığını belirtti...

Elazığ'daki binalarda düz inşaat demiri kullanımı yıkımı artırdı mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ'daki binalarda nervürlü demir yerine düz inşaat demiri kullanıldığını ve bu durumun hasarı arttırdığını söyledi...

İnşaat çeliği ithalatında gümrük vergisi artacak mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranlarının Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için yüzde 30'a yükseltilmesiyle ilgili konuştu.

Türkiye’de dünyanın en düşük fiyatlı inşaat demiri satılıyor!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan, Türkiye'de dünyanın en düşük fiyatlı inşaat demirinin satıldığını dile getirdi.

Mega projelerde yerli çelik kullanımı zorunlu olmalı!

DÇÜD Genel Sekreteri Veysel Yayan,büyük kamu projelerinde, Türkiye’de üretilen çeliklerin kullanılması zorunluluğunun getirilmesi gerektiğini belirtti.

Veysel Yayan: Konuttaki hareketlilik çelik sektörünü canlandırdı!

TÇÜD Genel Sekreteri Veysel Yayan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası inşaat sektörünün canlandırılmasına yönelik girişimleri bir seferberlik olarak gördüklerini, konut kredisi faizlerinin düşürülmesiyle inşaat sektöründe canlılığın hissedilmeye başladığını söyledi.

Demir-çelikçiler yeni teşvikleri bekliyor!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, “Yüksek katma değerlere geçişi kolaylaştıracak teşvik mekanizmalarının kurulmasında fayda var. Yoksa, inşaat demirine teşvik verilmesi uygun değil” dedi.

Nihat Zeybekci: Demir-çelik sektörüne teşvik verilmeye başlanacak!

Nihat Zeybekci'nin yaptığı açıklamaya ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, demir-çelik sektörüne teşvik verilmesi düşüncesinin "devrim niteliğinde bir karar" olduğunu söyledi.

Veysel Yayan: Çelik üretimi arttı!

Çelik sektörünün haziran ayındaki üretimi, en önemli pazarlarından biri olan Irak'taki güvenlik sorununa rağmen geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artarak 3,1 milyon tona ulaştı.

veysel yayan kim Haberi

veysel yayan kim

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, entegre tesislerdeki yüzde 22'lik üretim artışının toplam üretim artışında etkili olduğunu söyledi. 


Böylece yılın 6 ayındaki üretim düşüşünün hızında yavaşlama görüldüğünü dile getiren Yayan, söz konusu dönemde üretimin 2013 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 0,3 azalarak 17 milyon 261 bin ton seviyelerinde gerçekleştiğini bildirdi. 


Yılın ikinci yarısına geçen yılın üretim rakamları ile girildiğini belirten Yayan, "Bu, bizim açımızdan olumlu bir gelişme. Bu durumu, en büyük pazarlarımızdan olan ve ayda 250 bin tonun üzerinde ihracat yaptığımız Irak'taki duruma rağmen yaşadık" diye...