26 / 04 / 2024

vialand 8 ülke

vialand 8 ülke

Mumbai, Mekke, Wiesbaden, Addis Ababa ve Bağdat'ın da yer aldığı 8 şehrin belediye başkanı, Vialand'ın kendi ülkelerine de kurulmasını istiyor...

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 77,4 artış! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 8.771 TL oldu!

Ekim 2023'te AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 77,4 arttı. Kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro da ülke genelinde 8 bin 771 TL oldı. İşte açıklanan Ekim verileri...

Bu yıl rekor beklenen ihracatta hedef ilk 10 ülke arasına girmek!

Türkiye'nin 1923'te 50,8 milyon dolarla başlayan ihracat yolculuğunda bu yıl hedefi 255 milyar dolar. TİM’e göre 2026'da 302 milyar dolarlık ihracata ulaşılarak, gelecek yıllarda ilk 10 ülke arasına girilecek.

İşletmelerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’ler banka kredilerinin dörtte birini alabiliyor!

Ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan KOBİ’lerin, ülkedeki tüm işletmelerin sayıca yüzde 99,8’ini oluşturmasına rağmen, bankacılık sektörü toplam kredilerinden ancak yüzde 27,7’lik bir pay aldığı belirtildi.

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 6.8 arttı!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'ndan (NBS) yapılan açıklamaya göre; ülke genelinde Ocak-Kasım döneminde gayrimenkul yatırımları yüzde 6,8 arttı. 

İhracatta 8 sektörün en büyük alıcısı Almanya!

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya, yılın 8 ayında Türk ihracatçıların en çok ürün sattığı ülke olurken, bu ülkeye ihracat 2019'un ocak-ağustos dönemine göre yüzde 10,3 azalarak 8 milyar 838 milyon 334 bin dolar olarak gerçekleşti.

Fransa ekonomisi yüzde 8 küçülecek!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle serbest dolaşımın zorunlu haller dışında sınırlandırılmasının 11 Mayıs'a kadar uzatılmasıyla ülke ekonomisinin yüzde 8 küçüleceğini açıkladı.

Türkiye Avrupa'da asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke oldu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin satın alma gücü paritesine oranında Avrupa'da 8'inci sıraya yükselen Türkiye'nin aynı zamanda asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke olduğunu bildirdi.

GAİB üyelerinden 8,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi!

Yılın 11 ayında 192 ülkeye ihracat yapan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri üyesi iş adamları, ülke ekonomisine 8 milyar 185 milyon 705 bin dolarlık döviz girdisi sağladı.

Kasımda 377,8 milyon dolar mücevher ihracatı gerçekleşti!

Ülke gruplarına göre kasımda en fazla ihracat 147,8 milyon dolarla Yakın, Orta ve Doğu Asya ülkelerine yapıldı.

AB ülkelerinden kahveye 7,8 milyar avro!

AB ülkeleri, kahve ithalatına 7,8 milyar avro harcadı.Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülke, 2018 yılında toplam 7 milyar 826 milyon avroluk kahve ithal etti.

5.8'lik depremin ardından Japonlar anlattı!

Silivri açıklarında meydana gelen 5.8’lik depremin ardından Türkiye'de gündemin ilk maddesi deprem oldu. Deprem konusunda en deneyimli ülke olan Japonya’da depremin ardından telefonlar kesiliyor mu, GSM şirketleri ne yapmalı, olası İstanbul depremiyle ilgili beklentileri ne?..

vialand 8 ülke Haberi

vialand 8 ülke

Geçtiğimiz haftalarda hizmete açılan ve Türkiye'nin ilk tema parkı olan Vialand'a, yabancı yatırımcılardan da talep var. Aralarında, Mumbai, Mekke, Wiesbaden, Addis Ababa ve Bağdat'ın da yer aldığı 8 şehri belediye başkanı, Gürsoy Grup ve Via Properties'e ülkelerinde Vialand kurulmasını istediklerini...