24 / 04 / 2024

vsermaye

vsermaye

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin sosyal konut projesi olarak ürettiği ve satışını gerçekleştirdiği konutların satış tutarının 29.6 milyar TL olduğunu belirtti...

vsermaye Haberi

vsermaye

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin sosyal konut projesi olarak ürettiği ve satışını gerçekleştirdiği konutların satış tutarının 29.6 milyar TL olduğunu belirterek, "TOKİ'nin üretime başladığı 608 bin 263 adet konut, bitirilme aşamasında olan yaklaşık 470 bin konut bulunuyor" dedi.


Bayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini yanıtladı.


TOKİ Başkanlığı tarafından yapım ve proje işleri aşamasında olan yaklaşık 59.1 milyar TL tutarındaki 5 bin 45 ihalenin sonuçlandırıldığını belirten Bayraktar, yaklaşık olarak 37.3 milyar TL hakediş ödemesi yapıldığını kaydetti.


Bayraktar, TOKİ Başkanlığı'nın kendi toplu konut uygulamaları kapsamında, sosyal konut projesi olarak ürettiği ve satışını gerçekleştirdiği konutların satış tutarının 29.6 milyar TL olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:


"TOKİ Başkanlığı'nın ve iştiraki Emlak Konut GYO'nun kaynak geliştirme uygulamaları kapsamında Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı...