18 / 04 / 2024

Xinjiang istihdam

Xinjiang istihdam

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde inşaat sektöründe üç yılda 200 bin yeni istihdam yaratılması hedefleniyor...

Xinjiang’da inşaat sektörü 200 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde inşaat sektöründe üç yılda 200 bin yeni istihdam yaratılması hedefleniyor...

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı ikinci çeyrek İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri verisini açıkladı. TÜİK verilerine göre, 2015 yılının ikinci çeyreğinde inşaat sektöründe istihdam yüzde 1,8 düşüş gösterdi.

Düzce Gümüşova Islah OSB 4 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Düzce Gümüşova Islah OSB’nin kuruluş işlemleri tamamlandı. OSB’nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 4 bin kişiye istihdam imkanı ortaya çıkacak.

ANKAmall AVM en az 5 bin kişiye istihdam sağlıyor!

ANKAmall AVM, çalışan sayısı ile bakanlıkları geçti. Son bir yıl içerisinde 5 binden fazla işsize istihdam sağlayan ANKAmall Başbakanlık'tan bile daha fazla iş gücü ile çok sayıda bakanlığı geride bıraktı.

Gayrimenkul sektöründe istihdam 18'e katlandı!

GAYRİMENKUL satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı. Buna göre istihdam 5 yılda istihdam 18'e katlandı.

Gayrimenkulde istihdam 18 kat arttı!

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı. Gayrimenkulde istihdam 5 yılda 18 kat artış gösterdi.

Gayrimenkul sektöründe istihdam 5 yılda 18'e katlandı!

Konut ve iş yeri sayısında yaşanan artış, bunların satış ve kiralanmasına yönelik faaliyetlerin yoğunlaşmasıyla gayrimenkul faaliyetlerindeki istihdam 5 yılda 18'e katlandı.

Sincan sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacak!

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ilçenin gelecek 10 yıl içinde Ankara'nın sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacağını belirterek, "El birliğinden güç doğar, bereket doğar. Hep birlikte Sincan'ı çok güzel yarınlara taşıyacağız" dedi.

OSB'lerde istihdam 2,2 milyona çıkacak!

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

OSB’lerde istihdam 2.2 milyona çıkacak!

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, organize sanayi bölgelerindeki (OSB) 47 bin 996 sanayi parselinde üretime geçildiğini ve yaklaşık 1 milyon 530 bin kişiye istihdam sağlandığını belirtti.

Konaklamada istihdam artışı yavaşladı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Konaklama sektörü istihdamı yüzde 12 büyüdü!

AKTOB Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi'nin derlediği verilere göre, geçen yıllarda ortalama yüzde 10-12 aralığında büyüyen konaklama sektörü istihdamı, 2015 yılının ilk yarısında ancak yüzde 3,8 artabildi.

Turizm sektöründe istihdam artışı yavaşladı!

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Xinjiang istihdam Haberi

Xinjiang istihdam

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde yoksul nüfusa daha fazla iş fırsatı sağlamak için Haziran'dan itibaren inşaat alanına yönelik istihdam programı başlatıldı. Programın uygulanmasıyla üç senede 200 bin yeni istihdam yaratılması planlanıyor. Programın başlamasından bu yana kadar 2020 yılı planı için öngörülen hedefin yüzde 60,87’si tamamlandığı, bölgede toplam 30 bin 435 kişiye istihdam sağlandı.
 
Xinjiang İskan ve Kırsal-Kentsel Kalkınma Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, bu yıl sonu itibarıyla inşaat sektöründe 50 bin kişinin istihdam edilmesi, 60 bin kişiye yönelik olarak mesleki eğitim projesi yürütülmesi hedefi de koyuldu. Diğer taraftan, 301 işletme, 33 üniversite ve eğitim kurumunun Xinjiang’ın güney bölgelerindeki eğitim ve istihdam çalışmalarına yardım sağladığı, ekim ayından itibaren bölge genelinde inşaat alanındaki mesleki eğitimlerin başlatılacağı belirtildi.

Çin Trump'a karşı ticaret savaşını...