20 / 04 / 2024

y kuşağı ev tercihi

y kuşağı ev tercihi

Millennial jenerasyonu, diğer adıyla Y kuşağı, yaşam şekilleriyle piyasaları da yönlendiriyor. Peki Y kuşağının, bu yaşam şekline göre ev tercihleri nasıl oluyor?

Y Kuşağı’na kötü haber geldi: Boomerların evleri, Z Kuşağı’nın olacak!

Mary K. JACOB New York Post yazarı kaleme aldığı yazısında Y Kuşağı’na kötü haber vererek, Boomerların konutlarının Z Kuşağı’nın olacağını belirtti. işte o yazı...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Z kuşağının gayrimenkul tercihi: Akıllı evler!

ADNKS sonuçlarına göre, Z kuşağının gayrimenkul tercihi geleneksel olmayan öncelikler oldu. İnternet ve cep telefonuyla büyüyen gençlerin ilk tercihi akıllı evler oldu.

İYİ Parti'li Bedri Yaşar'dan Gazi Sinan Bayır'a ev sözü!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Şanlıurfa Sınır Karakolunda görev yaparken yaralanan Vezirköprülü Uzman Çavuş Sinan Bayır'ı ziyaret etti ve Gazi Sinan Bayır'a ev sözü verdi.

Milenyum kuşağı daha az borçlanarak gayrimenkul sahibi oluyor!

Coldwell Banker Global Luxury raporuna göre milenyum kuşağı 2030 yılında bugünün beş katı daha fazla zenginliğe sahip olacak. Dijital yerli olan bu neslin satın alma davranışı daha çok kiralama gibi görünse de gerçek hiç öyle değil...

2019’da ABD’de en çok Y kuşağı ev alacak!

Millennial jenerasyonu, diğer adıyla Y kuşağı, yaşam şekilleriyle piyasaları da yönlendiriyor. Peki Y kuşağının, bu yaşam şekline göre ev tercihleri nasıl oluyor?

Lübnan Hadat'ta Müslümanlar'a ev tutmak yasak!

Lübnan'ın Beyrut şehrindeki Hadat semtinde, Müslüman nüfusun hızla artması nedeniyle 2010 yılından beri Müslümanlar'a ev kiralamak yasak.

Kadıköy Ağaçev Eğlence Hizmetleri ve Müzik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Ağaçev Eğlence Hizmetleri ve Müzik Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Sezer ve Yücel Eroğlu ortaklığıyla kuruldu...

Ordu Perşembe Yaylası'nda tatil köyü inşa ediliyor!

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'nda apart ev, restoran, spor alanları ve eğlence mekanlarının bulunduğu yeni tatil köyü inşa ediliyor.

Akıllı ev sistemleri Kuleli Evleri’nde!

Yıldırım Yapı Grubu tarafından hayata geçirilen Kuleli Evleri projelerinde, Y kuşağına akıllı ev sistemleri teknolojisi ile fonksiyonel bir yaşam alanı sunuluyor...

y kuşağı ev tercihi Haberi

y kuşağı ev tercihi

Millennial jenerasyonu, Türkiye’de daha çok kullanılan tabiriyle Y kuşağı; teknolojiye doğan, hayata bakışı bambaşka olan ve bu nedenle de önceki kuşakların anlamakta zorlandığı bir kuşak olarak görülüyor.

1980-2000 yılları arasında doğan, dijital medyanın cazibesine kapılan, ansiklopedi, mektup gibi araçlar yerine cep telefonlarıyla büyüyen bir kuşak bu. Öyle ki bu kuşağın 3’te 2’si, 5 yaşından önce bilgisayarla tanışmış.  Bu nedenle de bilgi edinmeden eğlenmeye kadar hemen her şeyi teknoloji aracılığıyla yapıyorlar ve en önemli özelliklerinden biri de her konuda çabuk netice almayı istemeleri.

Y kuşağının diğer bazı özelliklerini de şöyle sıralayabiliriz: Özgürlüğüne düşkün, rahat yaşamayı önemseyen, kolay adapte olabilen, çabuk vazgeçen, iyi eğitimli, otoriteye meydan okuyan, sosyal adalet duygusu ağır basan, küresel bakış açısına sahip…

    

YERİNDE DURAMAYAN BİR KUŞAK!

Peki, Y kuşağı...