19 / 04 / 2024

yabancı alıcı

yabancı alıcı

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu. Karlılık rakamlarıyla dikkat çeken bankaların borsada işlem gören hisseleri yüzde 3,71 değer kaybetti. Bankacılık hisseleri önceki gün yüzde 8 yükselmişti.

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı ve yerli alıcılar ikinci el konuta yöneldi! Konutta tercihler değişiyor! 

Konutta tercihler değişiyor. Yabancılar da yerli alıcılar gibi konut tercihlerini ikinci ele kaydırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Markalı konut satışlarının yüzde 7.53'ü yabancılara yapıldı!

 REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi açıklandı. Açıklanan verilere göre; Mart ayında markalı konut projelerinde yabancı alıcıların oranı arttı. 

Konutta alıcı ve satıcılardan 'faizler düşsün' talebi!

TÜİK, Şubat ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Rakamlara bakıldığında, Şubat'ta konut satışlarının yüzde 31.6 azaldığı görülüyor, azalmada ipotekli satışların gerilemesinin rolü büyük. Sektörün iyileşmesi içinse alıcı ve satıcıların ortak talebi ise faiz oranlarının düşürülmesi oldu...

Bursa'da satışa çıkarılan 600 yıllık kiliseye alıcı bulunamıyor!

Bursa'da 6 yıl önce 1 milyon dolara satışa çıkarılan Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesine alıcı bulunamıyor. 600 yıllık bina, 6 senedir yeni sahibini bekliyor.

İstanbul'da satılan her 100 sıfır konuttan 17'si alıcı buldu!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) "100’de İstanbul" araştırmasına göre, satılan her 100 konutun 17'si alıcı buldu.

Ajda Pekkan’ın villasına Dubai'den alıcı çıktı!

Ajda Pekkan’ın yıllardır satamadığı Bahçeköy’de bulunan villasına Dubai’den alıcı çıktı. Üstelik evi satın almak isteyen kişi bir prens.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Villasına alıcı bulamayan Ajda Pekkan, emlakçılara dava açıyor!

Süperstar Ajda Pekkan, Bahçeköy'de bulunan villasına bir türlü alıcı çıkmayınca faturayı emlakçılara kesti. Villasını fiyatla internetten satmak için ilana koyan birçok farklı emlakçıya dava açıyor.

Yabancılar, Türkiye'ye gelmeden gayrimenkul alım satımı yapabiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yurt dışında açılan Tapu ve Kadastro temsilcilikleri aracılığıyla ile ilk defa Türkiye'deki bir gayrimenkul, yabancı alıcı ve satıcılar tarafından ülkeye gelmeden satıldı.

İki ünlü sahibi de 3 yıl arayla ölen eve alıcı bekleniyor!

İki ünlü sahibi de üç yıl arayla ölmüştü. Şimdi o ürkütücü ev alıcı bekliyor.

Konutta yabancıya satışta yüzde 40 artış hedefi!

Kamu bankalarının hayata geçirdiği düşük faizli kampanya ile satışları hızlanan gayrimenkulcüler, bu ay itibariyle yabancıya satışlardan da umutlu. Sektör bu yıl yabancı alıcıda yüzde 40 artış tahmin ediyor...

yabancı alıcı Haberi

yabancı alıcı

Açıklanan 6 aylık bilançolara göre yüzde 400'lerin üzerinde karlılık açıklayan bankacılık sektörü hisseleri tepe taklak oldu. Bankacılık sektörü hisseleri bir önceki gün yüzde 8 yükselmiş, uzmanlar yabancı ve kurumsal alıcıların gelecek bilançoların olumlu olacağına ve hisselerin nispten ucuz kaldığı için bu yükselşin söz konusu olduğunu söylemişti. Ancak rüzgar tersine döndü.  BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 61,22 puan azalırken, toplam işlem hacmi 70,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. 

Karlılığıyla göz dolduran bankacılık sektörü endeksi gün sonunda  yüzde 3,71 düşerken, holding hisseleri endeksi ise yüzde 2,85 değer kaybetti. Borsada en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 2,60 ile ulaştırma olurken, en fazla kaybettiren ise bankacılık sektörü endeksi oldu.

 BIST 100 endeksi, 3.148,82 puana ulaşarak rekor seviyeyi görmesinin ardından kazançlarının tamamını geri vererek, 3.050 puan üzerinde...