26 / 04 / 2024

Yabancı gayrimenkul yatırımı

Yabancı gayrimenkul yatırımı

Türkiye’nin büyümesinde önemli etken şeklinde gördüğü ve artırmaya çalıştığı yabancı doğrudan yatırımlar son zamanlarda yatay seyrediyor. Yabancıların yaptığı yatırımların büyük kısmını gayrimenkul yatırımları oluşturuyor.

15 yılda 52 milyar dolar geldi!

Türkiye’de son yıllarda dalgalı seyreden ve düşüş eğilimleri de gösteren uluslararası doğrudan yatırımlarda, yurt dışı yerleşiklerin Türkiye’den gayrimenkul alımları en istikrarlı kalem oldu. Yurt dışı yerleşiklerin gayrimenkul alımları, 2020 Ocak Eylül döneminde 2 milyar 938 milyon dolara yükseldi.

9 bin 11 yabancı Türk vatandaşlığına hak kazandı!

GİGDER Başkanı Faruk Akbal, Temmuz 2016'dan bu yana 9 bin 11 yabancı, 3 milyar 261 milyon dolar yatırımla vatandaşlığa hak kazandı" dedi...

Yabancı gayrimenkul yatırımcısının Bursa'ya ilgisi arttı!

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Rising City Gayrimenkul Fuarı düzenlendi. Fuara katılan Mescioğlu İnşaat'ın sahibi Mimar Yavuz Murat Mescioğlu, sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar nelere dikkat etmeli?

Son yıllarda Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı sayısı oldukça arttı. Gayrimenkul sektörü bu oranın daha da artacağını dile getirerek yabancı gayrimenkul yatırımlarının izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

2020'de Türkiye'de yabancı gayrimenkul yatırımı 3,9 milyar dolar oldu!

Türkiye'de yatırım yapan yabancılar en çok gayrimenkul alanında yatırım yaptı. Ülkede yapılan gayrimenkul yatırımları 3,9 milyar oldu. 

3 yılda 7 bin 312 yabancı gayrimenkul yatırımcısı Türk vatandaşı oldu!

Türkiye’de  son 3 yılda 7 bin 312 yabancı, 1 milyar 880 milyon dolarlık taşınmaz yatırımı yaparak Türkiye vatandaşı3 yılda 7 bin 312 yabancı gayrimenkul yatırımcısı Türk vatandaşı oldu! olmaya hak kazandı.

Türkiye gayrimenkul yatırımında güvenli liman oldu!

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

Türkiye’deki yabancı gayrimenkul yatırımının yüzde 35’i vatandaşlık başvurusu için!

EVA Gayrimenkul Değerleme verilerine göre, 2019'da  yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarınının yüzde 35’ini vatandaşlık ediniminin oluşturduğu kaydedildi...

Yabancı gayrimenkul yatırımcıları Türk vatandaşı oldu!

Türkiye'de faaliyette bulunan bankalara yatıran, devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın alan ve gayrimenkul yatırım fonu katılma payını en az üç yıl elinde tutma şartıyla satın alan kişilere vatandaşlık verilmesi, 981 yabancı vatandaşı Türk vatandaşı yaptı.

Yabancıların Türkiye’de gayrimenkul yatırımı iştahı arttı!

Türkiye’ye güveni tam olan yabancı yatırımcının gayrimenkul yatırımı artarak devam ediyor. İşte yabancı ülke vatandaşlarının en çok gayrimenkul yatırımı yaptığı şehirler...

Murat Kurum: Türkiye’de gayrimenkul yatırımının avantajı var!

Emlak Konut GYO, Expo Turkey By Qatar fuarında sahne alıyor. Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, yabancıların Türkiye’ye gayrimenkul yatırımı yapması için birçok avantajın sunulduğunu söyledi. Kurum, “Yatırımlarımızı anlatmaya çalışacağız” dedi

Gayrimenkul yatırımının tam zamanı!

Yabancı yatırımcıların Türkiye’de gayrimenkul piyasasına yöneldiğine dikkat çeken Yasin Tatlıdil, “Şu andaki şartlar incelendiğinde gayrimenkul yatırımı için doğru zaman olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Gayrimenkul Yatırım Fonları yabancı yatırımcılar için alternatif olacak!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD) 2016 Dünya Yatırım Raporu’nu değerlendiren Omurga Portföy Genel Müdürü Oğuz Kösebay, yabancı yatırımcı için Gayrimenkul Yatırım Fonları’nın (GYF) önemli bir alternatif olacağını söyledi.

Gayrimenkul Yatırım Fonları'na yoğun ilgi bekleniyor!

GAYRİMENKUL sektörüne yerli ve yabancı ilgisi beraberinde bu alanda sermaye piyasası araçlarının da çeşitlenmesini getiriyor. SPK’nın geçen yıl düzenleme getirdiği Gayrimenkul Yatırım Fonları da bu yeni ürünlerin başında geliyor.

Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği!

Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 29 Ocak 2009 Perşembe günü ve 27125 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ kapsamında yer alan yasal hükümler...

Değer Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Değer Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, İbrahim Çağlar, Ahmet Kalafat, Mehmet Haluk Ündeğer tarafından 60 bin TL'lik sermaye ile 30 Ekim'de Bağcılar, Mahmutbey Mahallesi, Küçük Halkalı Caddesi'nde kuruldu

Yabancı gayrimenkul yatırımı Haberi

Yabancı gayrimenkul yatırımı

Türkiye’nin büyümesinde önemli etken şeklinde gördüğü ve artırmaya çalıştığı yabancı doğrudan yatırımlarda son zamanlarda yatay seyir, hatta düşüş yönünde eğilim görülüyor. 

Dünya Gazetesi'nden Mehmet Kaya'nın haberine göre; gelen yatırımların önemli bir bölümünü de gayrimenkul yatırımlarından meydana getiriyor. Öte taraftan, Türkiye’den, yurt dışına giden doğrudan yatırımlar ise artıyor. 

Bir ülkeden yurt dışına yapılan doğrudan yatırımın, o ülkeye gerçekleştirilen doğrudan yatırıma oranına ilişkin basit hesaplama, ülkenin yatırım ortamıyla ilgili göstergelerden biri şeklinde görülüyor. 

Giden yatırımın gelen yatırıma oranı yükseliş eğiliminde

2006 sonrasındaki veriler değerlendirildiğinde, Türkiye’de küresel krizde artsa da giden yatırımın, gelen yatırıma oranının yüzde 10 oranlarında olduğu belirlendi. Türkiye’nin ciddi bir siyasi krizde olduğu 2013 sonu ve 2014, bu oranda yüzde 50’nin üzerine ulaşıldığı tek sene olarak ön plana çıkıyor.

Türkiye’de...