28 / 03 / 2024

yabancı gelir vergileri

yabancı gelir vergileri

Yabancılar Türkiye'de sahibi olduğu taşınmaz mallar için vergi mükellefi oluyor. Peki, yabancılar hangi vergileri ödemek ile mükellef olur? Yabancılar gelir vergisi öder mi? İşte yabancı vergileri..

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Yabancılara gayrimenkul satışından elde edilen gelir belli oldu!

Türk vatandaşlarının büyük bir kısmı kiralara bile yetişemezken yabancıların Türkiye'de Haziran ayındaki gayrimenkul alımları rekor seviyeye ulaştı. İşte detaylar...

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Yabancıya satışta hedef lüks konut!

Yabancılara yapılacak konut satışında yeni hedef lüks konut konut oldu. 1 milyon dolardan fazla  gelir beklenirken Singapur, Hong Kong, Çin, Kazakistan, İran ve Azerbaycan’dan rezervasyonlar geliyor. 

Yabancıya konut satışından ilk yarıda 3 milyar dolar gelir!

Yılın ilk yarısında yabancılara 19 bin 952 adetlik konut satılırken, konut başına ortalama 150 bin dolar ödeyen yabancılardan 3 milyar dolarlık gelir elde edildi...

Yabancı, Türkiye'de konuta 135 bin dolar ödüyor!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, "Yılın ilk çeyreğinde 9 bin 618 yabancı Türkiye'den konut alırken, ev başına ortalama 135 bin dolar ödeme yaptı. İlk çeyrekte yabancıya konut satışından elde edilen gelir 1,3 milyar dolar oldu" dedi...

Yabancı konut yatırımcısının gözdesi Boğaz!

Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, İstanbul Boğazı'nın üst düzey gelir grubuna sahip yabancıların tercih ettiği en önemli lokasyon olduğuna dikkat çekti...

Yabancıya konut satışından 5,9 milyar dolarlık gelir!

Nevita International'ın araştırmasına göre geçen sene ev alan yabancı konut başına ortalama 148,7 bin dolar öderken, yabancılara konut satışından elde edilen gelir 5,9 milyar dolara ulaştı.

Yabancılar Türkiye'den 15 yılda 42 milyar dolarlık konut aldı!

Fuzul Grup tarafından hazırlanan "Yabancılara Konut Satışından Elde Edilen Gelir" başlıklı rapora göre, yabancılar, 2003-2017 döneminde Türkiye'den yaklaşık 42 milyar dolarlık gayrimenkul aldı.

Yabancıya konut satışında 2018 beklentisi 7,5 milyar dolar!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri,yaklaşık son 2 yıldır her ay bir önceki yılın aynı dönemine göre artış yakalayan yabancıya konut satışlarının 2018'de 30 bine ulaşabileceği ve bu satışlarda 7,5 milyar dolarlık gelir elde edilebileceğini düşünüyor..

Yabancıya konut satışından 20 milyar dolar gelir bekleniyor!

2017’de yabancıya 20 binin üzerinde konut satıldı. Sektör temsilcileri 2018 yılından oldukça umutlu ve 2018’de bu satışların katlanacağı görüşündeler. 

Gayrimenkul gelir vergileri GİB mobil'den ödenebiliyor!

Vergi takvimine göre 31 Temmuz'da gelir vergisi ödeme dönemi son bulunuyor. Gayrimenkul gelir vergileri GİB mobil'den ödenebiliyor..

Gayrimenkul gelir vergileri 2. taksit ödemelerinde son 15 gün!

Kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi olmak üzere gayrimenkul gelir vergileri 2. taksit ödemelerinde son 15 gün kaldı. Mükelleflerin bu süre içinde ödeme yapmaları gerekli..

yabancı gelir vergileri Haberi

yabancı gelir vergileri

Yabancılar gelir vergisi öder mi?

Yabancılar Türkiye'de sahibi olduğu taşınmaz mallar için vergi mükellefi oluyor. Taşınmazın kiraya verilmesinden elde edilen gelir için kira gelir vergisi; taşınmazın 5 sene içerisinde satılması halinde elde edilen gelir için değer artış kazancı vergisi ödemek ile mükellef oluyor.


Yabancıların kira gelir vergisi..

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Mart ve Temmuz ayları olmak üzere senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Bir sene boyunca elde edilen kira gelirinin o sene için belirlenen istisna sınırını aşması halinde beyanname verilerek vergi ödemesi yapılıyor.


Yabancıların gayrimenkul gelir vergisi..

Değer artış kazancı vergisi olan bu gayrimenkul gelir vergisi, taşınmaz malın edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Elde edilen gelirin istisna haddi sınırından yüksek olması halinde...