26 / 04 / 2024

yabancı yatırımcı en çok hangi şehirde

yabancı yatırımcı en çok hangi şehirde

International Realty Plus (IRP) Türkiye CEO'su Hüseyin Altaş, 2013 yılında Türkiye'de 1 milyon 363 bin 124 emlak satıldığını, sektördeki is hacminin de yaklaşık 35 milyar dolar olduğunu bildirdi.

En yüksek temettü veren ve yabancı yatırımcıda zirveye oynayan 10 hisse  

Borsa İstanbul’da dalgayı seyir yerini yükselişe bırakırken, yabancı yatırımcının da ilgisi artıyor. Temettü Direktör, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yabancı payının en yüksek oldu 10 temettü hissesini listeledi.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

Borsa'da 8 ay sonra ilk yaşandı! Yabancı yatırımcıdan ilk net alış!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi Ağustos'ta yüzde 22,33 artışla 13 yılın en iyi aylık performansını kaydederken yabancı yatırımcılar 694,3 milyon dolarla sekiz ay aradan sonra ilk kez borsada net alım tarafında yer aldı.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de nereleri tercih ediyor? 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya Türkiye'deki konut satışları hakkında bilgi verdi.Bu yıl yabancılara ne kadar konut satılmış? Yabancı yatırımcılar en çok nereleri tercih ediyor?

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz'a çevirdi!

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz hattına çevirdi. Sahil şeridindeki 600 yalının 100'e yakınını yabancı yatırımcılar aldı. Boğaz hattını en çok tercih edenler ise Ortadoğulular.

Yabancı yatırımcılara sunulan avantajlar devam etmeli!

Yabancı yatırımcıların Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Tümyapı Yönetim Kurulu Üyesi Ruşen Mete Akyüz, yabancı yatırımcılara sağlanan avantajların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Emlak Konut, yabancı yatırımcıya teşvikleri anlatıyor!

Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM 2017'de yerini alan Emlak Konut GYO, fuarda yabancı yatırımcılara konut sektörünü ve avantajlarını anlatıyor.

EVA, son 2 yılın yabancı yatırımcılarını değerlendirdi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ilk 10 ülke bazında ve en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak masaya yatırdı.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık, inşaat sektörüne ivme kazandıracak!

Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ya da en az 2 milyon dolar yatırım yapan yabancı yatırımcılara Türk vatandaşlığı verilecek. Kararla, inşaat sektöründeki satış ve yatırımların kısa sürede artması bekleniyor.

Türkiye'nin zor süreçleri atlatması yabancı yatırımcıları etkiledi!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

SeaPearl Ataköy yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.

yabancı yatırımcı en çok hangi şehirde Haberi

yabancı yatırımcı en çok hangi şehirde

International Realty Plus (IRP) Türkiye CEO'su Hüseyin Altaş, şirket tarafından hazırlanan Türkiye Gayrimenkul Raporunu, Ramada Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. 

Türkiye'de 15 milyon 514 bin 953 konut, bir milyon 427 bin 680 özel iş yeri, 304 bin 548 kamu iş yeri. 546 bin 454 yazlık bulunduğunu belirten Altaş. halen devam eden inşaat sayısının ise 318 bin 676 olduğunu söyledi. 

Altaş, Türkiye'de 1 milyon 910 bin 363 kişinin kiracı olduğunu, kiralama bedelinin ise ortalama 950 lira düzeyinde bulunduğunu, sadece Marmara Bölgesi'de bulunan kiralıkların tahmini komisyon bedelinin de 500 milyon dolar olduğunu bildirdi. 

2013 yılında Türkiye'de 1 milyon 363 bin 124 gayrimenkulun satıldığını ifade eden Altaş, sektördeki işlem hacminin yaklaşık 35 milyar dolar, hizmet bedelinin ise 2 milyar 340 milyon doku- düzeyinde bulunduğunu...