25 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcı kötü mü

Yabancı yatırımcı kötü mü

Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, inşaat sektörünün önemli isimlerinin de gözaltına alındığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun İngiliz yatırımcıları tedirgin ettiğini söyledi...

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

Konut satışlarına yabancı yatırımcı dopingi!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 azaldı ve 112 bin 483 oldu. Konut satışlarında yabancı yatırımcının etkisi büyük oldu.

3 yılda 7 bin 312 yabancı gayrimenkul yatırımcısı Türk vatandaşı oldu!

Türkiye’de  son 3 yılda 7 bin 312 yabancı, 1 milyar 880 milyon dolarlık taşınmaz yatırımı yaparak Türkiye vatandaşı3 yılda 7 bin 312 yabancı gayrimenkul yatırımcısı Türk vatandaşı oldu! olmaya hak kazandı.

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

Mehmet Kutman: Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi arttı!

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman yaptığı açıklamada, " Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi arttı" dedi.

Yabancı yatırımcı kötü mü Haberi

Yabancı yatırımcı kötü mü

Geçtiğimiz günlerde DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından Londra'da düzenlenen "Grow with Turkey" konferansına katılan Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, bu konferans sonrasında İngiliz yatırımcılarla yaptığı önemli görüşmelerin Türkiye’deki gündemden dolayı askıya alındığını söyledi.  


Türklerin alt ve üstyapı projelerindeki başarısını İngiliz iş adamlarıyla konuştuğunu belirten Ömer Faruk Başaran, “Herkesin de bildiği gibi İngilizler proje geliştirme konusunda, Türkler ise müteahhitlik konusunda başarılı işlere imza atıyor. İngilizlerin yönünü ülkemize çevirmek için bazı girişimlerde bulundum. Aralarında prensipte anlaşmaya vardıklarımız dahi oldu. Önümüzdeki günlerde inceleme yapmak için buraya geleceklerdi ve yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımlar için önemli görüşmeler yapılacaktı. Ancak rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında inşaat sektörüne yönelik gözaltı haberleri İngiliz yatırımcıları tedirgin etti. Türkiye’ye yatırım yapmak için hevesli olan...