24 / 04 / 2024

Ömer Faruk Başaran: Yabancı yatırımcı endişeli!

Ömer Faruk Başaran: Yabancı yatırımcı endişeli!

Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, inşaat sektörünün önemli isimlerinin de gözaltına alındığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun İngiliz yatırımcıları tedirgin ettiğini söyledi...



Geçtiğimiz günlerde DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından Londra'da düzenlenen "Grow with Turkey" konferansına katılan Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, bu konferans sonrasında İngiliz yatırımcılarla yaptığı önemli görüşmelerin Türkiye’deki gündemden dolayı askıya alındığını söyledi.  


Türklerin alt ve üstyapı projelerindeki başarısını İngiliz iş adamlarıyla konuştuğunu belirten Ömer Faruk Başaran, “Herkesin de bildiği gibi İngilizler proje geliştirme konusunda, Türkler ise müteahhitlik konusunda başarılı işlere imza atıyor. İngilizlerin yönünü ülkemize çevirmek için bazı girişimlerde bulundum. Aralarında prensipte anlaşmaya vardıklarımız dahi oldu. Önümüzdeki günlerde inceleme yapmak için buraya geleceklerdi ve yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımlar için önemli görüşmeler yapılacaktı. Ancak rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında inşaat sektörüne yönelik gözaltı haberleri İngiliz yatırımcıları tedirgin etti. Türkiye’ye yatırım yapmak için hevesli olan bu gibi yabancı yatırımcıları kaçırmamamız gerekiyor. Ülkenin en önemli inşaatçılarından olan kişilerin bu dosyalarda adlarının geçmesi büyük talihsizlik oldu. İmajımızı düzeltmek için gerekli görüşmeleri sürdürüyoruz” dedi.



Geri Dön