26 / 04 / 2024

gayrimenkulde yabancı yatırımcı

gayrimenkulde yabancı yatırımcı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, gayrimenkulde yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekecek yeni modeller üzerine çalıştıklarını söyledi.

Yabancı yatırımın 3'te 1'i gayrimenkule geldi!

Geçen yıl gelen 12.5 milyar dolarlık yabancı yatırımın 3'te 1'inin gayrimenkule geldiğine işaret eden YASED Başkanı Ahmet Erdem, "Gayrimenkule karşı değiliz ama payının yükseldiği döneme dikkat etmek gerek" dedi.

Ömer Faruk Başaran: Yabancı yatırımcı endişeli!

Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, inşaat sektörünün önemli isimlerinin de gözaltına alındığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun İngiliz yatırımcıları tedirgin ettiğini söyledi...

Gayimenkulde yabancı yatırımcı çekmek için yol haritası hazır!

Cushman&Wakefield, Ortodoğulu yatırım uzmanları ile Türk gayrimenkul patronlarını bir araya getirdi. Sabah kahvaltısında bir araya gelen gayrimenkul sektörünün önde gelenleri, yabancı yatırımcıyı çekmek için yol haritası belirledi...

Konut sektöründe durgunluk yaşanıyor

Kriz dönemi ve sonrasında Türkiye'de gayrimenkul sektöründe genel bir durgunluk yaşandığını belirten Krea İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal bu durgunluğun daha çok müşterinin seçici olmasından veya arz fazlasından çok şu an piyasayı izleme eğiliminden kayna

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekeceğiz!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, gayrimenkulde yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekecek yeni modeller üzerine çalıştıklarını söyledi.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sepeti uygulaması başladı!

Sektördeki durgun seyri hareketlendirmek için daha önce uygulanmayan çalışmalardan Gayrimenkulde Yabancı Yatırımcı Sepeti uygulaması başladı. 

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı artacak!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu yıl konut satışını değerlendirdi. Torun, 2017'de yabancı yatırımcı sayısında önemli bir artış yaşanacağını beklediğini söyledi.

Türkiye yabancı yatırımcı için cazibesini kaybetmedi!

TABA AmCham Başkanı Bora Gürçay, yabancı yatırımcı için Türkiye'de tüm koşulların uygun olduğunu ve ülkenin cazibesini kaybetmediğini bildirdi.

Yabancı yatırımcılar bu ilçelerden konut alıyor!

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Kredi notunun düşmesi yabancı yatırımcı ilgisini azaltmaz!

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye'nin zor süreçleri atlatması yabancı yatırımcıları etkiledi!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

SeaPearl Ataköy yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.

Darbe girişimi yabancı yatırımcıyı durdurmadı!

FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişimi, yabancı yatırımcıyı durdurmadı. 15 Temmuz’dan bu yana birçok yabancı yatırımcı Türkiye’ye geldi. Yatırımlarda rotayı Türkiye’ye çevirenler arasında Körfez ülkeleri dikkat çekti.

Yabancı yatırımcı Emlak Konut'tan 28,1 milyon dolarlık hisse aldı!

Yabancı yatırımcı, Borsa İstanbul pay piyasalarında, üç ay süren net satış trendini sonlandırarak ağustos ayında 12 milyon dolarlık net alım yaptı.

gayrimenkulde yabancı yatırımcı Haberi

gayrimenkulde yabancı yatırımcı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, 2023'te dünya çapında 10 marka şehir oluşturma gayretiyle çalıştıklarını belirterek, "Anadolu'da yeni İstanbullar ortaya çıkarmalıyız." dedi.


Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Gürbüz, tüm dünyada kentlerin ülkelerin önüne geçtiğini belirterek, kendine has özelliklerini ön plana çıkaran, ihtisaslaşan ve fark yaratan kentlerin kendi ekonomilerini oluşturduğunu söyledi.

Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin rekabet ettiğine dikkati çeken Gürbüz, "Bugün Almanya ile Fransa'nın ya da ABD ile İspanya'nın rekabetini değil, Berlin ile Barcelona'nın, Paris ile New York'un birbirleriyle rekabet içinde olduğuna şahit oluyoruz. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye'nin 2023 hedeflerinde 10 küresel marka ortaya çıkarma hedefi var. Bu küresel marka hedefine ek olarak bizler, 2023'te dünya çapında 10 marka şehir oluşturma gayretiyle çalışıyoruz. Anadolu'da yeni İstanbullar ortaya...