28 / 03 / 2024

Ömer Faruk Başaran, İngiliz yatırımcıların yönünü Türkiye’ye çevirdi!

Ömer Faruk Başaran, İngiliz yatırımcıların yönünü Türkiye’ye çevirdi!

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği ( ASİAD ) ve Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, Türkiye’nin alt ve üstyapı projelerindeki potansiyelini İngilizlere sundu...



DEİKTürk-İngiliz İş Konseyi tarafından Londra'da düzenlenen "Grow with Turkey" konferansına katılan Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) ve Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, bu konferans sonrasında İngiliz yatırımcılarla önemli görüşmeler yaptığını söyledi. 


Bakan katılımının fazla olmamasından dolayı yoğun olmayan gezi programını fırsat bilen Başaran, Türklerin alt ve üstyapı projelerindeki başarısını İngiliz iş adamlarıyla konuştu. İngiltere inşaat pazarının parlak olmadığını vurgulayan Ömer Faruk Başaran, “Ülkemizdeki başarılı projeleri İngiliz yatırımcılara anlatma fırsatım oldu. Onlar da Türk müteahhitlerin başarılı projelere imza attıklarının farkındalar. İngilizlerin yönünü ülkemize çevirmek için bazı girişimlerde bulundum. Aralarında prensipte anlaşmaya vardıklarımız dahi oldu. Önümüzdeki günlerde inceleme yapmak için buraya gelecekler. Milyon dolarlık yatırımlar için önemli görüşmeler yapılacak” dedi. 





Geri Dön