25 / 04 / 2024

yabancı yatırımcı ne durumda

yabancı yatırımcı ne durumda

Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran' Ataşehir, Levent ve Maslak’ta otel ve AVM yapmak isteyen İngiliz yatırımcılar, Türkiye’deki gündem nedeniyle tedirgin' dedi...

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Afganistan, İran ve Özbekistan’dan gelen yatırımcıların emlak sektörüne ilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül yaptığı açıklamada yabancı yatırımcının kat mülkiyeti sorununa mı takıldığını söyledi.

Yabancı yatırımcı perakende yatırımına hazırlanıyor!

Güven Endeksinin artması ve seçim süreçlerinin tamamlanmasıyla yabancı yatırımcıların perakende sektörüne ilgisi arttı.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de nereleri tercih ediyor? 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya Türkiye'deki konut satışları hakkında bilgi verdi.Bu yıl yabancılara ne kadar konut satılmış? Yabancı yatırımcılar en çok nereleri tercih ediyor?

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3 Katlı İstanbul Tüneli'ne talip!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılardan kendilerine Kanal İstanbul'a ilgili tekliflerin geldiğini, bunun dışında Boğazın altından geçecek 3 katlı tüp geçide şimdiden girmek isteyenlerin olduğunu ve bu konuda görüşmelere başladığını açıkladı...

Dövizdeki artış, yabancı yatırımcının payını artırdı!

Dövizdeki artışın getirdiği fırsatı doğru yönlendiren firmalar, yabancı yatırımcı kozuyla inşaat sektörüne umut olmaya devam ediyor. İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, bu dönemin yabancılar için uygun yatırım anlamına geldiğini söyledi.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık, inşaat sektörüne ivme kazandıracak!

Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ya da en az 2 milyon dolar yatırım yapan yabancı yatırımcılara Türk vatandaşlığı verilecek. Kararla, inşaat sektöründeki satış ve yatırımların kısa sürede artması bekleniyor.

Yabancı yatırımcılar bu ilçelerden konut alıyor!

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Kredi notunun düşmesi yabancı yatırımcı ilgisini azaltmaz!

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye'nin zor süreçleri atlatması yabancı yatırımcıları etkiledi!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

SeaPearl Ataköy yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.

yabancı yatırımcı ne durumda Haberi

yabancı yatırımcı ne durumda

Geçtiğimiz günlerde DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından Londra'da düzenlenen "Grow with Turkey" konferansına katılan Başaranlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, bu konferans sonrasında İngiliz yatırımcılarla yaptığı önemli görüşmelerin Türkiye’deki gündemden dolayı askıya alındığını söyledi.  

Türklerin alt ve üstyapı projelerindeki başarısını İngiliz iş adamlarıyla konuştuğunu belirten Ömer Faruk Başaran, “Herkesin de bildiği gibi İngilizler proje geliştirme konusunda, Türkler ise müteahhitlik konusunda başarılı işlere imza atıyor. İngilizlerin yönünü ülkemize çevirmek için bazı girişimlerde bulundum. Aralarında prensipte anlaşmaya vardıklarımız dahi oldu. Levent, Maslak ve Ataşehir bölgelerinde otel ve AVM projeleri vardı. Önümüzdeki günlerde inceleme yapmak için buraya geleceklerdi ve yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımlar için önemli görüşmeler yapılacaktı. Ancak rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında inşaat sektörüne yönelik gözaltı haberleri...