23 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Afganistan, İran ve Özbekistan’dan gelen yatırımcıların emlak sektörüne ilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül yaptığı açıklamada yabancı yatırımcının kat mülkiyeti sorununa mı takıldığını söyledi.



Yaşanan son gelişmelere göre, Afganistan, İran ve Özbekistan’dan yatırımcıların son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektörüne ciddi derecede ilgi gösterdiklerini dile getiren Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül yaptığı açıklamada ancak bu durumun aynı zamanda kat mülkiyeti sorununu da beraberinde getirdiğini belirtti. Gül Gül konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bazı yatırımcılar 250 bin dolarlık yatırım kriterini yerine getirmek için tek mülk yerine birkaç mülk alma yolunu tercih edebiliyor. Ancak dairede kat mülkiyeti yoksa aldığı bir işe yaramıyor” 
 

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, ülkemizde döviz kurlarının yükselişi sonrası yabancı yatırımcılara ciddi oranlarda satış gerçekleştirildiğini kaydeden Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, söz konusu bu süreçte de kat mülkiyeti konusunda bazı sorunların meydana geldiğine değindi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen TL'nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybederken yabancı yatırımcılarınTürkiye pazarına yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Gül Gül, vatandaşlık amaçlı alımların dışında özellikle dolar bazında düşük kalan metrekare fiyatlarıyla yatırımın kendini hızla amorti etme potansiyeli yabancının ilgisini yükselttiğini kaydetti.

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Yaptığı açıklamada özellikle Afganistan, İran ve Özbekistan gibi ülkelere satış gerçekleştirdiklerini dile getiren Gül Gül “İstanbul gibi bir metropolden çok ucuza gayrimenkul alıyorsunuz. Yabancıların vatandaşlık alımlarının payı yüzde 20 civarında. Geriye kalan kesim oturmak için satın alma yapıyor. Türkiye’de mülk sahibi olmak geçici ikamet almayı kolay hale getiriyor. Böyle olunca da Rusya, Afganistan, Türkmenistan, Yemen, Libya, İran ve Irak gibi ülkeler ucuz mülk için bize geliyor. Şimdi döviz kuru müdahaleyle biraz toparlanmış olsa da Türkiye, yabancılar için hala ucuz ve yatırım yapılabilir bir ülke” diye konuştu.

Peki yabancı yatırımcıları vatandaşlık hakkından yararlanabiliyorlar mı? İşte detaylar...


Geri Dön