25 / 04 / 2024

yabancı yatırımcı yatırımları

yabancı yatırımcı yatırımları

FETÖ’nün darbe girişimine rağmen yatırım ortamı bozulmuyor. Azeri ve Amerikalı firmalar demokrasiye desteklerini açıkladı ve yatırıma devam edeceklerinin altını çizdi.

Ceren Kumbasar: 2014 için yabancı yatırımcılardan ümitliyiz!

Vatan Gazetesi yazarlarından Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Yabancı yatırımcıyı “kullanma” klavuzu konusuna değindi. Kumbasar; "2014 yılı için en büyük beklentimiz yine, yeniden yabancı yatırımcılar. " dedi...

Yabancı yatırımcı satıp çıkıyor. Peki neden?

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

Yabancı yatırımcılar konut alımında atağa geçti!

Yabancı yatırımcıların konut alımları hızlandı. Ekonomik büyümesini sürdüren Türkiye, 11 ayda yabancıya 20 bin 247 adet konut sattı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre artış yüzde 21 oldu.

Yabancı yatırımcı Emlak Konut'tan 28,5 milyon dolar hisse aldı!

İstanbul'da, yabancı yatırımcıların bu yılki net alımları 2 milyar doları aştı. Yabancılar Ağustos'ta Emlak Konut'tan 28,5 milyon dolarlık hisse satın aldı.

EVA, son 2 yılın yabancı yatırımcılarını değerlendirdi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ilk 10 ülke bazında ve en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak masaya yatırdı.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık, inşaat sektörüne ivme kazandıracak!

Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ya da en az 2 milyon dolar yatırım yapan yabancı yatırımcılara Türk vatandaşlığı verilecek. Kararla, inşaat sektöründeki satış ve yatırımların kısa sürede artması bekleniyor.

Yabancı yatırımcılar bu ilçelerden konut alıyor!

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

AVM yatırımlarında yabancının eski iştahı yok!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü; "AVM yatırımlarında yabancının eski iştahı yok. Şu anda 10,5 milyon metrekare olan kiralanabilir alan, önümüzdeki 2 yıl içinde 2 milyon metrekare daha artacak" dedi

Yabancı yatırımcılar markalı konutlara rağbeti arttırdı!

Halil Ersoy, "Yabancı yatırımcıların gelmesi özellikle markalı konutlara rağbeti arttırdı. Ancak daha sonra yaşanan krizler yabancı yatırımcıların da gayrimenkul piyasasından yatırımlarını çekmesine yol açtı." dedi.

Yabancı yatırımcı Emlak Konut'tan 24,7 milyon dolar hisse aldı!

Yabancı yatırımcılar, ekim ayında Borsa İstanbul pay piyasalarında 167,8 milyon dolarlık net alış gerçekleştirildi. Yabancı yatırımcıların en çok alım yaptıkları hisse senetleri, arasında 24,7 milyon dolar ile Emlak Konut GYO da var.

CNR Emlak Fuarı'na yabancı yatırımcılar damga vurdu!

Emlak sektörünün önde gelen firmalarının yer aldığı CNR Emlak Fuarı'nda, her bütçeye uygun 800 konut ve iş yeri projesi sergileniyor. 5 gün sürecek fuara özellikle yabancı yatırımcıların ilgisi büyük.

Yabancı yatırımcılar CNR Emlak Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi!

Yabancı yatırımcı, Türkiye’deki güven ortamının sağlamasına bağlı olarak CNR Emlak Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi.

Yabancı yatırımcı yeniden Türkiye'ye yönelecek!

EGE Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, 'Siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımcı da tekrar ülkemize yönelecektir" diye konuştu.

Siyasi belirsizliğin son bulması yabancı yatırımcıları sevindirdi!

AK Parti'nin 1 Kasım seçimleriyle yeniden tek başına iktidara gelmesi, piyasalar tarafından olumlu karşılanırken, uzmanlar bu durumu yabancı yatırımcı için "iyi haber" olarak değerlendirdi.

yabancı yatırımcı yatırımları Haberi

yabancı yatırımcı yatırımları

FETÖ'nün darbe girişiminin 'Türkiye'deki yatırım ortamını bozacağı' yönündeki iddialara yabancı yatırımcılardan her gün bir biri ardına cevap geliyor. Azerbaycan ve ABD'li firmalar desteklerini ve yatırıma devam edeceklerini açıkladı. Azerbaycan Devleti Petrol Şirketi olan SOCAR 18 milyar dolarlık yatırımlarına devam kararı açıkladı. SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, darbe girişimi sonrası Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve milletinin, demokratik düzeni ve insanların hayatını korumak için iradesi ve var gücünü ortaya koyduğunu belirterek, "Bu, demokrasiye sahip çıkan, dünyaca gıpta edilen tavır, bizlerin Türkiye'de olmaktan duyduğumuz heyecanı, burada bu yatırımları yapmaktan duyduğumuz gururu pekiştirmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye'deki yatırımlarımız artarak devam edecektir" dedi.


TÜRKİYE BİZİM EVİMİZ

FETÖ'nün darbe girişiminin "Türkiye'deki yatırım ortamını bozacağı" yönündeki iddialara katılmayan ve geleceğe yönelik planlarını anlatan Aliyev,...