20 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcıdan güven mesajı geldi!

Yabancı yatırımcıdan güven mesajı geldi!

FETÖ’nün darbe girişimine rağmen yatırım ortamı bozulmuyor. Azeri ve Amerikalı firmalar demokrasiye desteklerini açıkladı ve yatırıma devam edeceklerinin altını çizdi.



FETÖ'nün darbe girişiminin 'Türkiye'deki yatırım ortamını bozacağı' yönündeki iddialara yabancı yatırımcılardan her gün bir biri ardına cevap geliyor. Azerbaycan ve ABD'li firmalar desteklerini ve yatırıma devam edeceklerini açıkladı. Azerbaycan Devleti Petrol Şirketi olan SOCAR 18 milyar dolarlık yatırımlarına devam kararı açıkladı. SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, darbe girişimi sonrası Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve milletinin, demokratik düzeni ve insanların hayatını korumak için iradesi ve var gücünü ortaya koyduğunu belirterek, "Bu, demokrasiye sahip çıkan, dünyaca gıpta edilen tavır, bizlerin Türkiye'de olmaktan duyduğumuz heyecanı, burada bu yatırımları yapmaktan duyduğumuz gururu pekiştirmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye'deki yatırımlarımız artarak devam edecektir" dedi.


TÜRKİYE BİZİM EVİMİZ

FETÖ'nün darbe girişiminin "Türkiye'deki yatırım ortamını bozacağı" yönündeki iddialara katılmayan ve geleceğe yönelik planlarını anlatan Aliyev, SOCAR olarak Türkiye'de doğrudan ve dolaylı olmak üzere 40 bin kişilik bir aileyi temsil ettiklerine dikkati çekerek, "Dolayısıyla Türkiye bizim evimiz, memleketimiz. Bilinmesini isteriz ki Türkiye'de yürüttüğümüz toplam tutarı 18 milyar doları aşan, aralarında Avrupa'nın enerji ihtiyacını karşılayacak yatırımların da bulunduğu projelerimiz tereddütsüz ve kesintisiz tüm hızıyla devam edecek" diye konuştu. Aliyev, lojistik alanda da Ege bölgesinin en büyük konteyner limanının SOCAR tarafından çok kısa bir süre sonra hizmete alınacağını bildirdi. Aliyev, şöyle devam etti: "Tüm bunların yanı sıra Türkiye'nin tek petrokimya üreticisi Petkim'de sürdürdüğümüz faaliyetler, Türkiye'ye ve ekonomisine duyduğumuz güvenin sembolüdür. İki Devlet, Tek Millet ilkesiyle yatırımlarını sürdüren bir şirket olarak, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye'deki yatırımlarımız artarak devam edecektir." Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) de geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak Türkiye'de faaliyet gösteren Amerikan şirketlerinin yatırımlarını uzun vadeli değerlendirdiğini vurgulamıştı. Açıklamada "Türkiye'nin, yaşanan bu üzücü olaylar ertesinde güçlü mali disiplini, sermaye yapısı, kuvvetli bankacılık sistemi, ile ekonomik istikrarını korumayı sürdüreceğine inancımız tamdır" denildi.


Sabah 




Geri Dön