29 / 03 / 2024

yabancıya taşınmaz satışı 2021

yabancıya taşınmaz satışı 2021

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yabancıların 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Adlı, en çok tercih edilen bölgeleri de açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi, Ankara, Aydın, Sakarya ve Yalova'da bulunan 5 taşınmazı satışa çıkardığını duyurdu.İşte haberin ayrıntıları...

Hakan Fidan ‘Takip ediyoruz’ demişti! KKTC’de yabancıya mülk satışı yüzde 0.77!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “MİT ve Dışişleri takip ediyor” dediği KKTC’de yabancılara taşınmaz mal satışı KKTC’nin en kritik sorunları arasında ön plana çıkarken, KKTC Meclisi’ne gönderilmek istenen tasarı tartışma yarattı.

O ilde 5 taşınmaz satılacak!

Bayburt İl Özel İdaresi, Bayburt’ta 5 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlar için 15 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Karayolları, Sivas’taki 4 taşınmazı satışa çıkardı!

Karayolları Genel Müdürlüğü 16’ncı Bölge Müdürlüğü, Sivas’ta 4 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlarının tümünün Suşehri ilçesindeki farklı köylerde yer aldığı öğrenildi.

ADÜAŞ'ın KDV’den muaf merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacak! İşte o iller…

ADÜAŞ'ın merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacağı belirtildi. İşte 6 taşınmazla ilgili geçici teminat bedeli ve ihale şartları…

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. Peki Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Türkiye'de son yıllarda aşırı artan konut fiyatları hala daha yükselmeye devam ediyor. Satılık konut fiyatlarındaki yükseliş kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Uzmanlar konutta yaşanan fiyat patlamasının yabancıya konut satışı ya da göçmen sayısı ile açıklanamayacağını ifade etti.

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Yargıtay THK'nin taşınmaz satışlarını iptal etti!

THK kayyum heyeti tarafından yapılan taşınmaz satışları mahkeme tarafından iptal edildi. 

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Ataşehir'de imar planlarında metro istasyonu ve park şeklinde görülen taşınmazı satışa çıkarılması teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi.

ÖİB, Bodrum'daki 3 taşınmazı satıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla Bodrum Konacık, Bitez ve Gökçebel mahallelerinde yer alan 3 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştiriyor...

yabancıya taşınmaz satışı 2021 Haberi

yabancıya taşınmaz satışı 2021

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yabancılara taşınmaz satışıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'ndan Yıldız Nevin Gündoğmuş, Yasemin Kalyoncuoğlu, Sevgi Ceren Gökkoyun ve Erhan Cihan Ünal'ın haberine göre; Türkiye'de 2021 yılında yaklaşık 1 milyon 492 bin konut satışı gerçekleştirildi.

Çok uzun yıllardır mütekabiliyet esası kapsamında yabancılara gayrimenkul satışı yapıldığına dikkat çeken Zeki Adlı, bunların özellikle 201 yılındaki mevzuat değişikliğiyle biraz daha hız kazandığını belirtti.

Türkiye'ye 2018 yılının ardından yabancıların talebinin bir hayli arttığını vurgulayan Adlı, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz Türkiye, özellikle Arap ülkeleri, Orta Doğu ülkeleri için güvenli bir liman. Yani demokrasinin çok işlemediği ülkelerdeki vatandaşlar, özellikle ekonomik durumu iyi olan insanlar gayrimenkul almak suretiyle bir sıkıntı halinde güvenli liman olarak 'Türkiye'ye sığınırız'...