25 / 04 / 2024

yabanı yatırımcı emlak konuttan ne kadar hisse aldıi emlak konut yabancı yatırımcı hisse satışı

yabanı yatırımcı emlak konuttan ne kadar hisse aldıi emlak konut yabancı yatırımcı hisse satışı

Yabancı yatırımcılar, ekim ayında Borsa İstanbul pay piyasalarında 167,8 milyon dolarlık net alış gerçekleştirildi. Yabancı yatırımcıların en çok alım yaptıkları hisse senetleri, arasında 24,7 milyon dolar ile Emlak Konut GYO da var.

Tapu dairelerinde işler durma noktasına geldi! Yatırımcılar Dubai ve İngiltere’ye gidiyor!

Ülkedeki ekonomik zorluklar ve seçim süreci Muğla’daki emlak sektöründe olumsuz etki gösterdi. Tapu dairelerinde işlemlerin durma noktasına geldiği belirtilirken, yatırımcıların da Dubai ve İngiltere’ye gittiği vurgulandı. 

Borsadan iki ayda 912 bin yatırımcı kaçtı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten borsadan iki ayda 912 bin yatırımcının kaçtığını söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Borsa yatırımcılarına kritik uyarı geldi: Özellikle GYO'lara dikkat edin!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci,   resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, borsa yatırımcılarının özellikle GYO'lara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Hayata geçirdiği yeni projelerle dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal yatırımcıya 1 milyar 402,5 milyon liralık hisse satışı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Euronun kaderi bu hafta belli olacak! Euro yatırımcıları dikkat! Euro düşecek mi, yükselecek mi?

ING'nin döviz analisti Chris Turner, bugün yayımladığı yatırımcı notunda, Çin'in emlak piyasasına yönelik endişelerin artmasıyla zayıflayan yatırımcı duyarlılığı nedeniyle euronun, kaderinin bu hafta belli olacağını açıkladı. Peki euro/TL kuru düşecek mi, yükselecek mi?

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

Türkiye'de arsa ve tarla gibi konut dışı satışlar konut satışlarını geçerek, yüzde 60'a ulaştı. İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçerken, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök arsa almak isteyen yatırımcıları uyardı.

Karadağ hükümetinden gayrimenkul yatırımcılarına teşvik paketi!

Türkiye'deki yatırımcılara Karadağ'da gayrimenkul satışı gerçekleştiren Realty Balkans Emlak'tan gayrimenkul uzmanı Fatih Candan, bölgedeki piyasa şartlarını ve sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çok kazanmak istiyorsanız bu uyarıyı dikkate alın! Dolar mı, altın mı? Uzman isim yatırımcıyı ikaz etti

Türkiye'de seçimlerin neticelenmesiyle beraber döviz kuru ve altın ücretlerinde çıkış görülüyor. Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran'dan yatırımcılara kritik ikazlar geldi. Yatırımcıların sık sık sorduğu ve merakla beklediği, "Dolar mı, altın mı?" sualini yanıtladı. 

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Markalı konut sektörünün deneyimli oyuncuları arasında yer alan Fuzul Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal, lüks emlak yatırımcılarının, yatırımlarını prim sağlayan, güvenli olan ve gelişen büyük merkezlere yönlendirdiğini dile getirdi.

Gayrimenkul, yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruyor!

Konut fiyatlarının reel olarak yıllık bazda yüzde 56,3 oranında arttığına değinen İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkulün yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruduğunu söyledi.

Emlak sektöründe beklentiler kötüleşti! İstanbul, yatırımcıların odağından çıktı!

Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa ülkelerinde gayrimenkul piyasaları artan inşaat maliyetleri, sermayeye erişimdeki sıkıntılar ve gerileyen kârlılıklarla gelecek için olumsuz bir görünüm veriyor. Avrupa kentleri arasında İstanbul yabancı yatırımcıların tercih sırasındaki düşüşüne devam ediyor...

yabanı yatırımcı emlak konuttan ne kadar hisse aldıi emlak konut yabancı yatırımcı hisse satışı Haberi

yabanı yatırımcı emlak konuttan ne kadar hisse aldıi emlak konut yabancı yatırımcı hisse satışı

Yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul'da ekim ayında 167,8 milyon dolarlık net alış gerçekleştirdi.


Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre, yabancı yatırımcılar akim ayında 167,8 milyon dolarlık net alış gerçekleştirerek, üst üste 3 ay süren satış dönemini sonlandırdı. Yabancı yatırımcıların yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği işlemlere bakıldığında ise ekim ayındaki alımlara karşın net 769 milyon dolar satış gerçekleştirdikleri hesaplanıyor. 


BIST 100 endeksi, ekim ayındaki net yabancı yatırımcı alışına paralel olarak dolar bazında aylık yüzde 11 değer kazanmıştı. Analistler, ekim ayında, dolar bazında uzun vadeli destek seviyelerine gerileyen BIST 100 endeksine gelen tepki alımlarının, genel seçimle birlikte siyasi istikrarın sağlanacağı beklentileri ile güçlendiğini ve yabancı yatırımcıların banka pay piyasalarında yoğunlaşan alışları ile 24.500 puan seviyelerinden 27.000 puanın üzerine çıktığını ifade ediyor.


Yabancı yatırımcılar, temmuz, ağustos ve...