25 / 04 / 2024

Yakup Odabaşı kim

Yakup Odabaşı kim

Yakup Odabaşı'ndan dar gelirli ailelere konut müjdes geldi. GÖLBAŞI Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın yeni dönem için hazırladığı Konut Projesi ile Gölbaşı'nda dar gelirli bin aile ev sahibi olacak.

Gölbaşı'nda imar çalışmaları konuşuyor!

Göreve geldikleri günden bu yana Türkiye'ye örnek olacak şeffaf bir yönetim anlayışını esas aldıklarını ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Dikilitaş Mahallesine yaptığı ziyarette imar çalışmaları konusunda vatandaşları bilgilendirdi

Çevre düzeni planını kim onaylar?

Çevre düzeni planları, genel arazi kullanım kararlarını belirleyen, yerleşme ve sektörler arasında ilişkiler ile koruma-kullanma dengesini sağlıyor. Peki, çevre düzeni planını kim onaylar? Çevre düzeni planı nasıl onaylanır?

Çevre düzeni planını kim yapar?

Çevre düzeni planı; coğrafi, sosyal, ekonomik, idari, mekânsal ve fonksiyonel nitelikleri açısından benzerlik gösteren bölge, havza veya en az bir il düzeyinde yapılıyor. Peki, çevre düzeni planını kim yapar?

Emlak vergisini kim öder?

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Yapıda kiracı olması durumunda emlak vergisinin mükellefi kim olur?

Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

Yıllık 1.5 milyar dolarlık ciroya sahip olan Kolin Şirketler Grubu ’nun temelleri 1977 yılında Kolin İnşaat’ın kuruluşu ile atıldı. Peki, Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

Antakya Odabaşı'nda 7.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından, Hatay Antakya'ya bağlı Odabaşı Mahallesi'nde yer alan arsa 7 milyon 659 bin 156 TL bedelle 27 Kasım 2014 tarihinde ihale ediliyor...

İşyeri emlak vergisini kim öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı kanunu hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? İşyeri emlak vergisini kim öder?

Rezerv yapı alanını kim belirler?

Rezerv yapı alanı, Kentsel Dönüşüm Kanunu uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak da kullanılmak üzere belirleniyor. Peki, nereler rezerv alanı olabilir? Rezerv alanı özellikleri nelerdir? Rezerv yapı alanını kim belirler?

Kore lideri Kim Jong-un başkentteki havaalanı inşaatını eleştirdi!

Kuzey Kore lideri Kim Young-un başkent Pyongyang'da devam eden havaalanı inşaatı hakkında eleştiride bulundu. Bazı değişiklikler yapılmasını emreden lider, binanın tasarımını 'yabancı bir binanın kopyası' olarak değerlendirdi.

Kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder?

Noter onayı ile yapılan bir taşınmaz kira sözleşmesi için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder? Ödenecek damga vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu harçlarını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?

Bozcaada'da kim, neyi kazanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak?" diyerek tepki gösterdi

Hülya Odabaşıoğlu kimdir?

2003 yılından beri Mimat Mimarlık'ın ortağı olan Mimar Hülya Odabaşıoğlu kimdir? Mimar Hülya Odabaşıoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Mimar Hülya Odabaşıoğlu'nın biyografisi..

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Yakup Odabaşı kim Haberi

Yakup Odabaşı kim

Bin toplu konutun yanı sıra çevre düzenlemesiyle de vatandaşlara farklı sosyal hizmetler sunacak olan proje kapsamında dar gelirli vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olabilecek. Projeyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, "Proje sayesinde dar gelirli bin vatandaşımızı ev sahibi yapacağız" dedi. 

Bin vatandaşı ev sahibi yapacak olan Konut Projesi kapsamında 90 metrekarelik 2+1 ve 110 metrekarelik 3+1 şeklinde bin konut inşa edilecek. 

Projenin, ev sahibi olan vatandaşlara spor tesisleri ve sosyal alanlarıyla farklı hizmetler de sunacağını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı şunları söyledi: "Bin konutluk projemizle dar gelirli vatandaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. 

Mimari projesinden çevre düzenlemesine her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü projemiz; vatandaşlara okul, kreş, cami, spor ve sağlık merkezleri, sosyal alan ve meydanlar, yürüyüş...