25 / 04 / 2024

Yalıtıma KDV muafiyeti

Yalıtıma KDV muafiyeti

Yalıtımın duayeni Canpa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özcan, 2016 Eylem Planı’nda yer alan önlemlerin hükümetin enerji verimliliğine verdiği önemi gösterdiğini belirtirken, “Yalıtıma KDV muafiyeti başta olmak üzere teşvikler verilmeli” dedi.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Levent Pelesen: Kentsel dönüşümde yalıtıma öncelik verilmesi sevindirici!

İZODER Başkanı Levent Pelesen dünya çevre gününde konuştu. Pelesen, 'Isı yalıtımı yönetmeliğinin devreye girmesi öncelikle 2009 yılı sonrası inşaatların asgari C sınıfı ve üzeri yalıtıma sahip olmasıyla konutlarda tüketilen enerji yüzde 68.7’den yüzde 59.9’a düştü' dedi.

Karadeniz’de yalıtıma gösterilen ilgi artacak!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği-İZODER, ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak, vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla gerçekleştirdiği Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ni sürdürüyor.

İZODER okullarda yalıtıma odaklandı!

İZODER’in ‘Okul Yenileme’ projesi ile yüzlerce öğrenci yalıtım uygulamalarıyla donatılmış okullarda özellikle kış aylarını üşümeden ve gürültüden etkilenmeden geçirecek. 

Bilinçli yapılan su yalıtımı depremde hayat kurtarır!

ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ceylin Akdemir, “Yapıya sızan su, binaların taşıyıcı sistemlerini korozyona uğratır ve binanın yük taşıma kapasitesini ciddi bir oranda azaltır. Bu durum ise maalesef olası bir depremde binaların yıkılmasına neden olur.” dedi.

Kamu idarelerine bağışlanan tesislerin inşasına KDV muafiyeti geldi!

KDV Tebliği'nde yapılan düzenlemeye göre, genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediyelere ve köylere bağışlanan tesislerin inşasına KDV muafiyeti geldi..

KDV muafiyeti kapsamına giren taşınmazlar!

Binaların ilk tesliminde uygulanmak ve bedeli döviz olarak Türkiye’ye getirilmek kaydıyla KDV muafiyeti 1 Nisan'da başladı. Peki, KDV muafiyeti kapsamına giren taşınmazlar hangileridir?

Isı yalıtımı olan binalara vergi muafiyeti!

Enerji tasarrufunu teşvik etmek için atılan adımlara ısı yalıtımı için yapılan harcamalar da dahil oldu. İşletmeler bir defaya mahsus olmak üzere, binalarında yaptıracakları yalıtımları, amortisman yöntemiyle yıllara yayarak değil, tek seferde gider gösterebilecek

İzocam kalın yalıtıma bir kez daha dikkat çekiyor!

İzocam Dünya Konut Günü’nde Multi Konfor Evler ile kalın yalıtıma bir kez daha dikkat çekiyor

Yalıtım ile yazlık evinizi koruyun!

İzocam Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem, Bodrum’daki bir evin en az Artvin gibi yüksek kesimde bulunan, soğuğa maruz kalan bir ev kadar yalıtıma ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yalıtım sektörü KDV teşviği bekliyor!

2016 Yılı Eylem Planı'nda yer alan enerji verimliliğine yönelik düzenlemelerin büyük memnuniyet ve heyecan yarattığı yalıtım sektörü, bu önlemlerin hızla somutlaştırılmasını ve sektöre KDV muafiyeti başta olmak üzere teşviklerin verilmesini istiyor.

Yalıtıma KDV muafiyeti başta olmak üzere teşvikler verilmeli!

Yalıtımın duayeni Canpa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özcan, 2016 Eylem Planı’nda yer alan önlemlerin hükümetin enerji verimliliğine verdiği önemi gösterdiğini belirtirken, “Yalıtıma KDV muafiyeti başta olmak üzere teşvikler verilmeli” dedi.

Depreme dayanıklı binalarda su yalıtımı mutlaka yapılmalı!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu depreme dayanıklı binalarda yaşamak için binaların su yalıtımı mutlaka yapılmalı. Aksi takdirde binalar 10 yılda taşıma kapasitesinin yarısını kaybediyor” dedi.

Yalıtıma KDV muafiyeti Haberi

Yalıtıma KDV muafiyeti

Hükümetin açıkladığı 2016 Yılı Eylem Planı'nda yer alan enerji verimliliğine yönelik düzenlemelerin büyük memnuniyet ve heyecan yarattığı yalıtım sektörü, bu önlemlerin hızla somutlaştırılmasını ve sektöre KDV muafiyeti başta olmak üzere teşviklerin verilmesini istiyor. 


Sektörde duayen kabul edilen Canpa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özcan, 64. Hükümet’in açıkladığı 2016 yılı Eylem Planı’nı değerlendirirken, Plan’da yer alan önlemlerin hükümetin enerji verimliliğine verdiği büyük önemin göstergesi olduğunu belirtti. Ancak Özcan, “İçerik olarak çok güzel, fakat bunun uygulamaya geçmesi gerekiyor. Önemli olan alt yapının oluşturulması, yönetmelikler ve yasalarla altının doldurulması. Uyum yasalarını yapıp uygular hale getirmemiz bizim önümüzü açacaktır” diye konuştu. 

-“Yalıtım malzemelerine teşvik verilmeli”

Son 30 yılı Canpa’da olmak üzere sektördeki tecrübesi yarım asra yaklaşan Mehmet Özcan, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:

“Yalıtım malzemelerine...