26 / 04 / 2024

yangında kaçış yolu

yangında kaçış yolu

Yangın kaçış yolu nasıl olmalı? Katta bulunan kullanıcı sayısı 50 kişiyi geçmemek ve toplanma amaçlı mekan olmamak şartıyla, hangi özellikteki çıkışlar, ikinci kaçış yolu olarak kabul ediliyor? İşte yönetmelik esasları...

Hyundai Kona Elektrik Şubat ayında kaça satılıyor? İşte herkesin merak ettiği aracın 14 şubat 2023 fiyatı!

Hyundai Kona Elektrik modelinin Şubat ayında kaça satıldığı belli oldu. İşte herkesin merak ettiği aracın özellikleri ve 14 şubat 2023 fiyatı!

Audi A4 fiyatları Temmuz ayında kaç lira oldu? Audi A4 fiyatlarına zam geldi mi? İşte 20 Temmuz 2022 fiyat listesi.

Audi A4, lüks otomobiller arasında en çok tercih edilen modellerden. Peki Audi A4 fiyatları Temmuz ayında kaç lira oldu? Audi A4 fiyatlarına zam geldi mi? İşte 20 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Migros'ta Samsung Galaxy ve Xiaomi Redmi cep telefonlarında kaçırılmayacak fırsat! İşte 11 Temmuz 2022 fiyat listesi

Migros'ta seçili Samsung  Galaxy ve Xiaomi Redmi cep telefonlarında kaçırılmayacak indirim. Peki Migrosta hangi  Samsung  Galaxy ve Xiaomi Redmi modelleri indirime girdi, fiyatları ne oldu? İşte 11 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Teknosa'da Tekno fırsatlar başladı! Oyuncu bilgisayarlarında kaçırılmayacak kampanya! 18 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Teknosa, Tekno Fırsatlar adı altında oyuncu bilgisayarlarında kaçırılmayacak bir kampanya başlattı! Peki, Teknosa'da oyuncu bilgisayarları ne kadar? İşte 18 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de yastık altında kaç ton altın var?

Altın fiyatları Merkez Bankası Fed'in faiz kararı öncesinde yatırımcıların merkezinde olmaya devam ediyor. Peki Türkiye'de yastık altında kaç ton altın var?

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

Yangında evleri yanan Günay-İlyas Şahin çifti yeni evlerine kavuştu!

Marmaris'te meydana gelen yangında evleri yanan Günay-İlyas Şahin çifti yeni evlerine kavuştu...

Yangında evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacak!

Marmaris'te meydana gelen yangınları incelemek için bölgeye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangında evleri zarar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacağını açıkladı.

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa’nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘Orman arazisine kaçak kongre merkezi’ yaptığı için soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı, bu seferde imar planında yol şeklinde görülen alan üzerine kaçak balıkçı dükkanları inşa ettirdiği sebebiyle 2'ci kez soruşturma izni verdi.

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Kazakistan-Özbekistan arasında demir yolu hattı inşa edilecek!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yaptığı açıklamada Türkistan şehriyle Özbekistan'ın başkenti Taşkent arasında hızlı tren demir yolu hattının inşa edileceğini açıkladı.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

yangında kaçış yolu Haberi

yangında kaçış yolu

Yangın kaçış yolu nasıl olmalı?

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre, hastane, otel, huzur evi, ilköğretim okulu, yuva ve benzeri yerler dışında kalan mevcut yapıların kaçış yolları için, 31 inci madde hükümleri esas olmak üzere, bu maddede belirtilen hususlar da kabul edilir.


Mevcut yapılarda; birinci katta kullanıcı sayısı 25 kişiden fazla olmamak şartıyla, bina dışındaki güvenlik bölgesine açık, dış zeminden en çok 4 m yükseklikte olup açılabilir kanat genişliği ve yüksekliği en az 70 cm olan pencereler, zaruri hâllerde kaçış yolu olarak kabul edilir.


Mevcut yapılarda, katta bulunan kullanıcı sayısı 50 kişiyi geçmemek ve toplanma amaçlı mekân olmamak şartıyla, aşağıda belirtilen özellikteki çıkışlar, ikinci kaçış yolu olarak kabul edilir: 


a) Bina yüksekliği 30.50 m’den fazla olmayan binalarda, kaçış merpenine bir pencereden ulaşılmasına;


1)...