27 / 04 / 2024

Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?

Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?

Yaşlılık aylığı almak için 65 yaşın üzerinde olmak ve belirlenen diğer şartları yerine getirmek gerekiyor. 2023 yılında memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından başka kalemlere de yapılan iyileştirmelerle birlikte yaşlılık aylığı da artık zamlı olarak ödenecek. Peki kimler yaşlılık ayl



Belirlenen şartları yerine getiren herkese ödenen yaşlılık aylığına hak kazanmak için öncelikle 65 yaş ve üzerinde olmak gerekiyor. Bu aylık, şartları yerine getiren ve belgelendiren herkese devlet tarafından koşulsuz ödeniyor.

Peki yaşlılık aylığı almak için yaş dışında yerine getirilmesi gereken şartlar neler? Yaşlılık aylığı kimlere verilir?

 Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?

YAŞLILIK AYLIĞINI KİMLER ALABİLİR?

Devletin şartları yerine getiren herkese sağladığı bir yardım olan yaşlılık aylığını almak için  belli şartları yerine getirmek gerekiyor. Bu şartlar şöyle:

1.      65 yaşını doldurmuş olmak,

2.     SSK, Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR dahil herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı olup buradan geliri ya da aylığı olmamak,

3.      Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna prim ödemiyor olmak,

4.      2022 sayılı Kanunda ifade edilen muhtaçlık sınırından az gelire sahip olup, bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespiti yapılmış vatandaşlar 65 yaş aylığına başvuru gerçekleştirebilir.


Peki yaşlılık aylığı başvurusu nereye yapılır? 2023 yılı yaşlılık aylığına zam geldi mi? Kaç TL oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön