23 / 04 / 2024

Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?

Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?

Yaşlılık aylığı almak için 65 yaşın üzerinde olmak ve belirlenen diğer şartları yerine getirmek gerekiyor. 2023 yılında memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından başka kalemlere de yapılan iyileştirmelerle birlikte yaşlılık aylığı da artık zamlı olarak ödenecek. Peki kimler yaşlılık ayl



MAAŞ ALMAK İÇİN NEREYE BAŞVURMALI?

Yaşı 65 üzerinde olup yaşlılık aylığı almak isteyen vatandaşların yapması gerekenler şöyle;

Valilik ya da Kaymakamlıklardan gerekli başvuru evrakları temin edilerek doldurulur.

İl veya ilçe idare kurullarından muhtaçlık kararı belgesi çıkarılır.

Tamamlanan belgelerle birlikte SGK’ya gidilerek buradan Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılır ve evraklar teslim edilir.

SGK, belgeleri inceleyerek, yaşlılık maaşı alıp alınamayacağına yönelik başvuruyu karara bağlar.

 Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?

2023 YILI YAŞLILIK MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılan zamlar sonrasında yaşlılık aylığına da zam geldi. 2022 yılında 65 yaş aylığı ücreti 1684 lira ödeniyordu.  Yeni asgari ücretin belirlenmesiyle artık zamlı olarak hesaplanacak olan yaşlılık aylığı, 2 bin 604 TL'ye  çıkarıldı.

Maaş bağlandığında ilk ödeme,   T.C. Ziraat Bankası’nın şubeleri aracılığıyla,  sonraki maaş ödemeleri ise PTT şubeleri aracılığıyla yapılır.   2022 sayılı Kanuna göre yapılan bu tür maaş ödemeleri, hizmet veya prim karşılığı değil, sosyal yardım çerçevesindedir.  Devlet tarafından ihtiyaç sahibi kişilere yapılan bu maaş ödemeleri, Mart, Haziran, Eylül, Aralık olmak üzere üçer aylık dönemler halinde hak sahibi kişilerin hesabına yatırılmaktadır.

Bu fiyatı gören hamsi yemeye tövbe ediyor!  Fiyatı dudak uçuklattı!

Akbank’tan gençlere tam 400 lira hediye! Başvuran herkesin parası hesabına yatıyor!

Carrefoursa’da balıkta olay indirim! levrek 89 lira! 2 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Korkunç gerçeği o isim çıkardı! Faturasını ödeyemeyen sayısı yüzde 4 bin arttı! Vatandaş karanlıkta oturuyor!

Elektriği, doğal gazı kesik ev kalmayacak!  İhtiyacı olan hemen başvursun! Tam 2.500 TL hemen hesabınıza yatıyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön