24 / 04 / 2024

Bu fiyatı gören hamsi yemeye tövbe ediyor!  Fiyatı dudak uçuklattı!

Bu fiyatı gören hamsi yemeye tövbe ediyor!  Fiyatı dudak uçuklattı!

En sevilen ve özellikle fiyatının diğer balıklara göre daha uygun olması nedeniyle en fazla tüketilen balıklardan olan hamsi, mevsim itibarıyla tezgahlarda fazlalaşmasına rağmen bu bolluk fiyatlara indirim olarak yansımamış görünüyor. 1 kilo hamsinin fiyatının 75 liraya çıkması ve diğer balıklardaki



Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez unsurlarından biri olan balık tüketiminde, dar gelirli vatandaşlar ağırlıklı olarak hamsi, mezgit gibi daha hesaplı balıklara yönelerek ihtiyacını karşılıyor.  Mevsimsel olarak hamsi tezgahlarda bol bol yerini aldı, ama bolluğun fiyatlara indirim olarak yansımaması vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Ucuz olması nedeniyle sağlıklı beslenmek isteyen vatandaşların kilo kilo aldığı hamsiyi artık 1 kilo almak bile güçleşti. Havalar iyice sertleşirken denizde hamsi çoğaldı ve yağlanarak daha lezzetli hale geldi. Ancak fiyatlar yükselmeye devam ediyor.

 Bu fiyatı gören hamsi yemeye tövbe ediyor!  Fiyatı dudak uçuklattı!

Hamsi, Trabzon'da  tam 75 TL kilo fiyatıyla satılıyor. Somon, uskumru ve mezgitin 100, çupranın 120, sarganın 140, palamudun da adet fiyatı 60 lira olarak alıcıya ulaşıyor.  Karadeniz'de balık sezonu önceki yıllara göre daha verimsiz geçerken, palamut avıyla Eylülde açılan sezonda tezgahlarda hamsi, mezgit ve istavrit en çok rastlanan balıklar olarak öne çıkıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön