19 / 04 / 2024

yapay sulak alan kullanımı

yapay sulak alan kullanımı

Suni sulak alanlar, yaban hayatı varlığına özen gösterilerek yapım maksadına uygun olarak kullanılıyor. Peki, Suni sulak alan nedir? Suni sulak alanların kullanımı nasıldır? İşte yönetmelik esasları...

Yapay zeka dünyanın en zenginlerini daha da zenginleştiriyor!

Yapay zeka ile ilgili hisse senetleri dünyanın en zenginlerini daha da zenginleştirmeye devam ediyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ndeki bu sene yer alan kazancın yüzde 96'sını yapay zeka hisselerinden kazandığı kaydedildi. 

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

Elon Musk Kriptoyu Bırakıyor: Yapay Zeka Yatırımlarına Odaklandı!

Milyarder girişimci Elon Musk, son dönemde yapay zeka alanında yatırım yapacağını açıkladı ve kripto para dünyasından çıkacağı sinyallerini verdi. Kripto para birimleri hakkındaki tweet'leriyle bilinen Musk, Twitter'da yaptığı açıklamada artık yapay zeka ile ilgilendiğini belirtti.

Yapay zeka adaletin peşinde! Yargıda yeni sistem ücretsiz kullanılacak

dejure.ai isimli arama motoru, Yapay zeka teknolojisinin hukuk alanında da kullanılması için bir çalışma başlattı.

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Kayseri'deki Engir Gölü çevresinde yapılaşmaya geçit yok! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, sulak alan olarak kuşlara ev sahipliği yapan Engir Gölü çevresinde bölgenin doğal yapısını bozacak yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde karar aldı.

Edremit'teki sulak alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Edremit-Zeytinli’deki sulak alanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılaşmaya açıldığını ve konut alanı olarak satışa sunulacağını açıkladı. Dernek başkanı Süheyla Doğan, ekosistemin zarar görmesi ve deprem riski konusunda uyardı.

Gayrimenkulde Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uzaktan Eğitim Sertifika Programı başlıyor!

‘Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi’ alanında Türkiye’de bir ilk olan sertifika programı 18 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Kızılırmak Delta'sındaki kaçak yapıların yerini kuşlar mesken tuttu!

Kaçak yapılan 319 villanın yıkılmasıyla Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti göçmen kuşların uğrak yeri oldu. Türkiye’nin önemli sulak alanı olan deltanın büyük bölümü koruma altında.

Hong Kong'un konut sorunu için yapay ada inşa edilecek!

Hong Kong yeni konutlar için 64 milyar dolar maliyetli yapay ada inşa edecek.  Hong Kong'da alan yetersizliğinden dolayı inşa edilmesi planlanan 'yapay ada' çevresel ve politik tartışmalar yarattı. 

Karkamış Sulak Alanı 'Ekopark' projesi ile can bulacak!

Türkiye'deki ulusal öneme sahip 45 sulak alandan biri olan Karkamış-Nizip Taşkın Ovası Sulak Alanı için kapsamlı bir çalışma sonucunda "Ekopark Projesi" hazırlandı...

Muğla Milas'a kuş cenneti yapılacak!

Milas – Boğaziçi Mahallesi Metruk Tuzlası Sulak Alanında yapılması planlanan kuş cenneti için çalışmalar devam ediyor.

yapay sulak alan kullanımı Haberi

yapay sulak alan kullanımı

Suni sulak alan nedir?

Suni sulak alan: İçme, kullanma ve sulama suyu temini ile elektrik üretimi maksadıyla yapılan baraj ve göletlerden uluslararası öneme sahip sulak alan kriterlerinden en az birine sahip insan eliyle yapılmış su yapıları ve çevresinde oluşan sulak alan ekosistemine


Sulak alan sınırı

Ulusal öneme haiz sulak alanlarda tampon bölge sınırından geçen hattı, mahalli öneme haiz veya suni sulak alanlar için ise mevsimsel değişiklikler dikkate alınarak su yüzeyinin maksimum noktasından geçen hattına deniyor.


Suni sulak alanların kullanımı

(1) Suni sulak alanlar, yaban hayatı varlığına özen gösterilerek yapım maksadına uygun olarak kullanılır.


Sulak alanların belirlenmesi

(1) Ulusal ve mahalli öneme haiz sulak alanların belirlenmesinde aşağıdaki usullere uyulur:

a) Ulusal öneme haiz sulak alanların belirlenmesi ve tescili: Bir alanın ulusal sulak alan olarak belirlenmesi için alanın bulunduğu...