20 / 04 / 2024

yapı malzemeleri değerlendirmesi

yapı malzemeleri değerlendirmesi

Avrupa teknik değerlendirmesi, bir yapı malzemesinin temel karakteristiklerine ilişkin yapılan değerlendirmeyi ifade ediyor. Peki, Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır diye soruyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Değirmen Peyzaj İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Değirmen Peyzaj İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Volkan Tank tarafından kuruldu.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) Kapsamında Teknik Değerlendirme Kuruluşlarının Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) Kapsamında Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında uygulanacak uyumlaştırılmış teknik şartnamalerin duyurulmasına ilişkin tebliğ bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Değişim Hafriyat Yapı Malzemeleri İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Değişim Hafriyat Yapı Malzemeleri İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedel ile Abdullah Gönül tarafından kuruldu.

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu’nda görev değişiklikleri!

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu’nda görevler değişti. Çimsa Genel Müdürlüğü’ne halen Akçansa Genel Müdürü olan Umut Zenar getirildi. Akçansa’nın Genel Müdürlüğü görevine ise, Kordsa’da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Zeki Kanadıkırık atandı. 

ABD'de yapı malzemeleri satışları yüzde 1,3 düştü!

ABD’de perakende satışlar, şubatta aylık yüzde 0,5 azaldı. Aynı dönemde yapı malzemeleri mağazalarındaki satışlar yüzde 1,3 düştü.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tlc Demir Hafriyat Yapı Malzemeleri Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tlc Demir Hafriyat Yapı Malzemeleri Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane’de 10 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Yıldız tarafından kuruldu.

Brt17 Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Brt17 Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane’de 20 bin TL sermaye bedeli ile Burak Uğurluoğlu tarafından kuruldu. 

Optimum Dekorasyon Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Optimum Dekorasyon Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile 7 Ekim'de Murat Aydın tarafından kuruldu.

yapı malzemeleri değerlendirmesi Haberi

yapı malzemeleri değerlendirmesi

Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır?

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında verilen tanımlamalara göre Avrupa teknik değerlendirmesi 4. maddenin "c" bendinde şu şekilde açıklanıyor;


"c) Avrupa Teknik Değerlendirmesi: Bir yapı malzemesinin temel karakteristiklerine ilişkin performansının Avrupa Değerlendirme Esasına göre belgeye dayalı olarak değerlendirmesine deniyor."


Yukarıda yer alan tanımlamadan da anlaşılacağı üzere, Avrupa teknik değerlendirmesi yapı malzemesi üreten imalatçının isteği üzerine yapılan; Teknik Değerlendirme Kuruluşu tarafından hazırlanan değerlendirmeleri ifade ediyor. "Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı da yine aynı yönetmelik kapsamında 28. maddede ele alınıyor.


Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır?

MADDE 28 – 

(1) Avrupa Teknik Değerlendirmesi, imalâtçının talebi üzerine, 23 üncü maddede ve Ek II’de belirtilen yönteme uygun olarak hazırlanan Avrupa Değerlendirme Esasına dayanılarak Teknik Değerlendirme Kuruluşu tarafından hazırlanır. Avrupa Teknik Değerlendirmesi, halihazırda bir Avrupa Değerlendirme...